Jiří Punčochář
19. dubna 2011 • 04:07

Zbitý fanoušek Brna: Ten magor mě málem zabil

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR - V neděli se vypravil na zápas své milované Zbrojovky s Libercem, stadion ale opouštěl v sanitce. Dean Gale (42), který pracuje jako pomocník při rozvážení obědů, byl bez zjevného důvodu knockoutován členem brněnské ochranky.



Cítíte ještě následky úderu?
Byl jsem přes den (pondělí – pozn. red.) v práci, teď jsem doma a třeští mě hlava. Tak to při otřesu mozku bývá. Odpočívám, abych měl klid. Ale cítím se relativně dobře na to, co se stalo. Myslel jsem si, že to bude i horší. Vlastně jsem měl štěstí, že mě ten magor nezabil.

Pamatujete si něco z incidentu ze stadionu?
Pamatuju si, že se na tribuně bavím s jedním člověkem, a pak si pamatuju až to, že jsem v sanitce. Tam jsem se probral z bezvědomí.

Ale na videu jste viděl co se stalo.
Ano, pozdě odpoledne jsem to viděl. Řeknu vám, je to síla.

Jak na vás záběry působí?
Brutus, je mi z toho špatně! Kdybych hůř spadl, mohl jsem být mrtvej. Já jsem tu ránu absolutně nečekal, bavil jsem se s jedním pořadatelem. Vždyť pár z nich i znám. Však se ví, že naše skupina (Veterans fans) je úplně bezproblémová, že se tak maximálně někde napijeme piva, ale výtržnosti neděláme. Na videu je to vidět, že nic nedělám, mám ruce u těla.

Co si myslíte o útočníkovi, který vás napadl?
Že to je magor. Léčil si tam nějaké mindráky.

Podáte na něho žalobu?
Já bych to zatím nechal otevřené. Byli za mnou lidé z klubu, navštívil mě i šéf té ochranky. Měl jsem u schůzky i právníka a společně to zvažujeme. Klub se k tomu postavil výborně, vyhodil tu ochranku, takže... Asi to vyřešíme mimosoudně.

Že byste dostal finanční odškodnění?
Tak. Oni z ochranky už ho taky vyhodili. Je pravda, že kdyby tam zůstal, příště by mohl někoho zabít. Já to sám za sebe až tak neřeším. Měl jsem štěstí a dopadlo to ještě dobře.

Budete dál chodit v Brně na fotbal?
Dostal jsem doživotní vstup zdarma, což bylo hezké gesto. Teď jsem z toho takovej... ale jo, chodit budu. Zbrojovka za to nemůže.

Věříte, že budete chodit na první ligu?
No, tomu pomalu věřit přestávám. Taky jsem panu Jarůškovi hned říkal, že permanentku na druhou ligu potřebovat nebudu. Moc už v záchranu nevěřím.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud