20. dubna 2011 • 09:11

Zachrání Slavii diamanty? Možná našla spasitele

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Našli sešívaní konečně svého spasitele? Největší česká diamantová společnost nabízí fotbalové Slavii investorský vstup, který by jí pomohl k ekonomické záchraně a k postupné systémové stabilizaci. Problém je v tom, že ve Slavii o tomto zájmu nic neví.



O úvahách vstoupit do Slavie informovala společnost Diamonds International Corporation – D.I.C. v tiskové zprávě, podle které si v nejbližších hodinách a dnech hodlá vyžádat od klubu veškeré informace nezbytné pro případnou investici.

Luboš Říha, prezident diamantové společnosti, která chce vstoupit do Slavie.Foto D.I.C.
"Jako malý jsem sice fandil Spartě, ale i dnes s odstupem času to vnímám tak, že Sparta nemůže existovat bez Slavie, nesmí o takového tradičního rivala prostě přijít. V zásadě jsme ochotni Slavii pomoci," uvedl majitel a prezident D.I.C. Luboš Říha.

Ten pověřil ke sbírání potřebných informací tým nejbližších spolupracovníků, neboť je mimo republiku. Zároveň mají vyhodnotit případnou investici.

Jenomže Slavia o zájmu nic neví. Tvrdí, že dosud k žádnému kontaktu nedošlo. Také jí připadá divné, že D.I.C. informovala média, aniž by se obě strany na něčem dohodly.

O vršovický klub měla v posledních týdnech zájem řada investorů. Podle ředitele klubu Miroslava Platila ale nakonec vycouvali kvůli utajované vlastnické struktuře klubu.

Slavia musí během pár dnů získat 10 milionů korun, aby dostala prvoligovou licenci. Navíc ji tíží dluh 110 milionů vůči bývalému majiteli ENIC.

O společnosti D.I.C. Diamonds International Corporation – D.I.C., a. s., je největší českou diamantovou společností. Jako jediná společnost ze střední Evropy je členem i akcionářem největší diamantové burzy v Antverpách, Beurs Voor Diamanthandel. Veškeré diamanty jsou vybaveny certifikátem nezávislé gemologické laboratoře. Hlavními aktivitami D.I.C. je výroba a prodej originálních diamantových šperků, investičních diamantů a velkoobchod s drahými kameny. Veškeré šperky pocházejí z vlastních dílen a jsou chráněné ochrannou známkou registrovanou v rámci celé EU, výrobní značkou D.I.C. a puncovní značkou podle platné legislativy. Partnery společnosti jsou některé přední světové brusírny. Společnost spolupracuje s významnými návrháři a designéry a napomáhá k utváření kvalifikovaného názoru na diamant. Je patronem Diamantové nadace Diamond Heart, která pomáhá onkologicky nemocným dětem. D.I.C., a. s., vznikla na přelomu roku 2005. Jde o ryze českou, dynamicky se rozvíjející společnost, jejíž dceřiné společnosti se nacházejí na Slovensku, v Polsku, Belgii, Srbsku, Chorvatsku, Bulharsku, Rumunsku, Rusku, na Ukrajině, v Číně, Hongkongu a Vietnamu. SK Slavia Praha je podle Diamonds International Corporation – D.I.C., a. s., diamantem české fotbalové historie.
O společnosti D.I.C.

Diamonds International Corporation – D.I.C., a. s., je největší českou diamantovou společností. Jako jediná společnost ze střední Evropy je členem i akcionářem největší diamantové burzy v Antverpách, Beurs Voor Diamanthandel. Hlavními aktivitami D.I.C. je výroba a prodej originálních diamantových šperků, investičních diamantů a velkoobchod s drahými kameny. 

Společnost spolupracuje s významnými návrháři a designéry a napomáhá k utváření kvalifikovaného názoru na diamant. Je patronem Diamantové nadace Diamond Heart, která pomáhá onkologicky nemocným dětem. D.I.C., a. s., vznikla na přelomu roku 2005.

A JE TO. Úleva na tvářích Martina Vaniaka (vlevo) a Lukáše Jarolíma.
A JE TO. Úleva na tvářích Martina Vaniaka (vlevo) a Lukáše Jarolíma.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud