Michal Koštuřík
3. srpna 2010 • 04:57

Co (kdo) vyléčí trápící se Zbrojovku?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři zápasy, nula bodů, skóre 1:7. S takovou vizitkou vstoupila do ligy ambiciózní Zbrojovka Brno. A majitel klubu Roman Pros se zlobí. „Jsem zklamaný, rozčarovaný a smutný,“ prohlásil včera. Dnes se má sejít s trenérem Karlem Večeřou a řešit posílení neefektivního týmu.



Co s tím? Brno v tabulce Gambrinus ligy osiřelo na posledním místě. Každý už na podzim bodoval, jen Večeřův výběr nikoliv. Porážky v Jablonci (0:1), doma s Ústím (1:3) a v Ostravě (0:3) poslaly mužstvo na dno, kde jej mohou další těžké zápasy nepříjemně přidusit.

V pátek přijede do Brna pražská Slavia, poté Mladá Boleslav. Následuje duel v Olomouci, se Spartou a v Teplicích. Brr, z toho losu jde až strach. „Na poslední místo nepatříme,“ přesvědčuje však kouč Večeřa.

Zábojník pálí na branku Zbrojovky.Foto Barbora Reichová - SPORT


Zatím není důvod k panice. Tři špatné mače nejsou důvodem pro odvolání kouče, na kterém je postavena dlouhodobá sportovní strategie klubu. „Chápu, že se na to musíte zeptat, ale odpovím jako jindy. Tato věc rozhodně není na pořadu dne,“ uvedl včera Pros, který zkušenému stratégovi maximálně důvěřuje a vkládá do jeho rukou zodpovědnost za složení mužstva.

Pokud nebude chtít trenér s některým hráčem spolupracovat, Pros mu zkusí vyjít vstříc. Razantní výměna kádru se ale zatím neočekává, Večeřu výkon na Baníku zdaleka nenaštval tolik jako předchozí představení s nováčkem z Ústí nad Labem. „Bylo to úplně jiné,“ tvrdil trenér.

„Dlouho jsme hráli vyrovnanou partii, v prvním poločase jsme častěji drželi míč na kopačkách a Baník hrozil jen po standardkách. Bohužel jsme hráli fotbal jen osmdesát metrů, před šestnáctkou jsme byli bezzubí. Chybělo nám víc odvahy v koncovce,“ shrnul.

Majitel Pros viděl třetí neúspěšný zápas na vlastní oči a dost možná si sám pro sebe udělal analýzu zoufalého rozjezdu do sezony. „Určitě ale nic nebudu sdělovat přes média,“ odmítl konkretizovat své názory.

Baník si jasně poradil s Brnem.Foto Michal Beránek - SPORT

„Každopádně jsem věřil, že začneme soutěž lépe. Vzduch v kabině se pročistil, z přípravy jsem měl dobrý pocit. Ale prostě se nám nedaří,“ pokrčil rameny s tím, že si myšlenky o případném boji o záchranu vůbec nepustil do hlavy. „Takto vůbec neuvažuju,“ reagoval bez váhání.

Také trenér se domnívá, že Brno s plejádou zkušených borců patří výš. „Jsme v nepříjemné situaci, ale člověk musí věřit, že se to otočí k lepšímu,“ řekl Večeřa, který navzdory sterilní koncovce pochválil za výkon útočníka Michaela Rabušice.


Ten duel v Ostravě poctivě odmakal, zato s ofenzivními záložníky nebyl kouč vůbec spokojený. „Kalabiška, Okleštěk, Střeštík ani Chlup nedokázali Rabušice doplňovat.“

Sprinterský souboj Červinky s Kovaříkem.Foto Barbora Reichová - SPORT
Co se tedy bude v moravské fotbalové baště nyní dít? Sportovní vedení klubu se před páteční televizní bitvou se Slavií sejde a probere možnosti posílení kádru. Je zřejmé, že Brnu při Doškově vleklém zranění schází typický střelec, také není plnohodnotně vyřešeno místo pravého beka a druhého stopera k Trousilovi.

„Věci kolem hráčů jsou plně v kompetenci pana Večeři. Má pravomoci, aby je řešil. Nemám potřebu říkat, jaké kroky uděláme,“ sdělil rezolutně podnikatel Pros, který se obtížného losu předem neleká. „Svého času jsme taky porazili Spartu a Slavii, když se to nečekalo,“ připomněl dílčí úspěchy nad tuzemskými giganty.

Otázkou je, kolik fanoušků bude další brněnský pokus o první bodový zisk zajímat. Mnoho z nich hráči svými výsledky a výkony vyhnali ze stadionu. „Obavu z nepřízně diváků mám už několik let. Dál není co dodat,“ řekl Pros. Jisté je, že zraněný útočník Tomáš Došek do utkání se Slavií ještě nezasáhne, neboť teprve začal s lehkým tréninkem.

Zábojník pálí na branku Zbrojovky.
Zábojník pálí na branku Zbrojovky.




Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud