8. srpna 2010 • 19:00

Olomouc porazila nováčka z Ústí a vede ligu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Olomouce pokračují v dobrém vstupu do sezony, když v rámci 4. kola první ligy porazili nováčka Ústí nad Labem jasně 3:0 a dostali se tak do čela tabulky. Za výhrou tým nasměroval gólem v první půli Petr, v závěru pak při snaze Ústí o vyrovnání rozhodli Šultes s Vašíčkem. Olomouc tak dosud neprohrála.



Trenér Sigmy Zdeněk Psotka postrádal v sestavě zraněné Ordoše s Dreksou a také nemocného Hořavu. Hosté přijeli bez zraněných Krbečka a Dvořáka.

První propagační pokusy předvedli na ústecké straně útočník Kraut, na straně domácích Rossi. Olomouc měla v úvodní čtvrthodině podle očekávání více ze hry, ale Ústí bránilo pozorně a nepouštělo Sigmu do koncovky. A když se Hanáci dostali k hranici šestnáctky, nebyli dost důrazní.

První větší gólovou šanci měl až ve 21. minutě po přiťuknutí Šultese Hubník. Jeho technická střela šla těsně nad. Výbornou příležitost měl o dvě minuty později Šultes, ale ideální moment ke střele prováhal a jeho následný pokus neměl patřičnou razanci.

V další šanci hlavou těsně minul Petr. Únik Navrátila pak na poslední chvíli zastavil Zachariáš. Z následného roku hlavičku Kučery odvrátili ústečtí z brankové čáry a Hubník pak nedokázal zblízka trefit úplně prázdnou branku. I hosté občas zahrozili. Nebezpeční byli útočníci Kraut s Jindráčkem. Ve 32. minutě pálil Kraut z hranice šestnáctky nad.

V 38. minutě se Andrův stadion konečně dočkal. Blahův výkop posunul hlavou Šultes a Petr trefil přesně. O chvíli později se na výlet do obrany hostí vydal kapitán domácích Kučera a svůj průnik zakončil střelou těsně vedle tyče.

Ve druhé půli začala Sigma opět aktivně. Pojistit vedení mohli Šultes a Hubník, v koncovce si však počínali nepřesně. Útočník Sigmy Hubník si zřejmě všechny branky vystřílel proti Jablonci. Po přímém kopu Vepřeka totiž dorážel společně s Kučerou míč do prázdné branky a střela skončila na tyči.

Sigma předváděla dál festival zahozených šancí. Po průniku Hubníka minul Petr. V této fázi utkání se Ústí vůbec nedostávalo na polovinu Olomouce. Kolem 70. minuty už měli Hanáci permanentní tlak připomínající házenkářské obléhání branky. Gólovou pojistku však stále nemohli přidat. Další šance měli postupně Hubník, Kučera či Bajer, ale koncovka olomouckým nešla.

Až pět minut před koncem se konečně našel střelec, který pojistil vedení. Pavel Šultes proměnil brejk domácích a zvýšil na 2:0. Třetí gól pak potvrdil trápení Hanáků v koncovce. Vašíček samostatný únik zakončil do břevna. Šultes vstřelil dorážku do tyče, aby Vašíček dorazil míč do odkryté branky a vstřelil svůj první ligový gól.

SK Sigma Olomouc - FK Ústí nad Labem 3:0 (1:0)
Branky:
38. Petr, 85. Šultes, 90. Vašíček. Rozhodčí: Královec - Kordula, Tacina. ŽK: Kindráček, Polák (oba Ústí). Diváci: 5159.
Olomouc: Blaha - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Bajer, Rossi, Navrátil (79. Vašíček) - Petr (64. Melinho), Hubník (84. Přikryl), Šultes. Trenér: Psotka.
Ústí: Novák - Polák, Džuban, Valenta, Zachariáš, Hyčka - Martykán, Doležal, Volek - Kraut (74. Veverka), Jindráček (80. Benčík). Trenér: Habanec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud