11. října 2010 • 09:51

Změny ve Spartě: Vyhodí Sionka a Matějovského?

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po hokejové Spartě o razantních změnách v kádru uvažuje také ta fotbalová. Manažer Jozef Chovanec údajně nepočítá s předraženým Liborem Sionkem. Na koberečku u šéfa Daniela Křetínského byl rovněž Marek Matějovský. Informaci přinesl deník Aha!.



List napsal, že kdysi uznáváná posila, která pomohla Spartě získat ligový titul, ztratila lesk. A místo toho, aby se přes Letnou vrátila zpět do reprezentace, je na odstřel.

„Dali mu smlouvu na dva a půl roku, dostal osmimilionový plat. A k tomu mu ještě zaplatili ušlý zisk dalších osm milionů korun, o které přišel ukončením kontraktu v Kodani. Jenže se škaredě spletli a chtějí se ho najednou rychle zbavit,“ řekl zdroj Aha!, který před časem v klubu pracoval.

Tohle si sparťanská opora za rámeček nedá.Foto Barbora Reichová (Sport)

Chovanec si myslel, že bude dlouhodobým přínosem, ale mýlil se. A prý vůbec nejde o dočasný úpadek formy.

„Sion má už raději golf než fotbal. Kvůli němu odjíždí z tréninku jako první a Pepíka Chovance to žere. Navíc si Libor otevřel krámek s golfovými potřebami. Holt už žije golfem,“ prozradil zdroj listu.

Sparta o víkendu ostudně prohrála na penalty v Sokolově a vypadla z poháru. Po vyřazení Chovanec prohlásil, že z toho vyvodí důsledky. Prý hrozil pokutami a vyhazovy.

Sionko sice v Sokolově chyběl, ale podle všeho je první na ráně. „Druhým by měl být Marek Matějovský. Vyčichlý středopolař, kterého si Chovanec sám v létě pořídil za 26 milionů korun z Readingu a vyběhal mu roční plat 8,5 milionu. Za nic!“ píše Aha!.

Podle nejmenovaného zdroje byl společně se Sionkem na koberečku u šéfa Křetínského. „Hrozí mu, že v zimě také dostane volnou kartu, aby zmizel,“ dodal.

Hokejová Sparta se moc dlouho nerozmýšlela a zbavila se Hlinky, Hlaváče i Ručinského. Jak nemilosrdná bude fotbalová Sparta?

Libor Sionko na tréninku Sparty před zápasem proti CSKA Moskva
Libor Sionko na tréninku Sparty před zápasem proti CSKA Moskva

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud