18. října 2010 • 04:00

Sparta v krizi: Pepo, není čas to zabalit?

Autor: Blesk Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadalo to, že Sparta se konečně rozjela. Že se úřadující mistr dostal z krize z úvodu sezony a začne stíhat zatím suverénní Plzeň. Jenže omyl! Sobotní parodie na fotbal, která po prohře s Teplicemi 0:2 přinutila Letnou k pískotu, jasně ukázala, že kolísavé výsledky sparťanů nejsou náhodné.



Blesk.cz

Kdo za ně může? Nabitý program, na který se generální sportovní manažer často vymlouvá? Opakovaná mizérie ukazuje spíš na špatnou práci a opakování chyb Jozefa Chovance (50)!

Pět posledních ligových zápasů a bez dvou bodů, které Sparta ztratila remízou s Boleslaví, takřka stoprocentní bodový zisk. Otočené derby v Edenu, výhra v duelu o druhé místo v Olomouci. K tomu vítězství v Evropské lize nad Palermem a sedmdesát minut vyrovnaného zápasu na půdě CSKA Moskva.

Taková je bilance Letenských za poslední měsíc a půl. A pak najednou, když už fanoušci věří, že se tým zvednul, přijde ostudný výkon v domácím poháru a vyřazení od druholigového Sokolova, které o týden později korunuje neškodný výkon proti Teplicím.



Proč je to se hrou Sparty jako na houpačce? „V úvodu sezony za nevyrovnanost mohla účast Sparty v evropských pohárech,“ tvrdí kouč Jozef Chovanec a dodává: „Jindy za to může soupeř. Jako tentokrát Teplice.“

Ano, Severočeši na Letné namíchali kvalitní beton, ale i laik musel před zápasem tušit, že budou vycházet z brutální obrany. Sparťané však vypadali, jako by na tento styl hry nebyli vůbec připraveni.

Vacka hra vlastního týmu nijak netěšilaFoto Barbora Reichová (Sport)

Záloha byla na hřišti tak nějak do počtu, a když už se některý ze středopolařů či krajní bek dostal k centru, našel neomylně jednoho z výborně hrajících teplických stoperů.

„Neprospěla nám reprezentační pauza. To bylo vidět hlavně na Kuckovi,“ povzdychl si Chovanec.

Jenže na srazech nároďáku byli pouze tři sparťané. Slovák Kucka, na kterém byla vidět únava, a pak útočníci Kadlec s Wilfriedem. A těm neprospělo především to, že za celý zápas nedostali pořádný míč.

Sparta by potřebovala nějaký impulz, obzvlášť když už ji ve čtvrtek čeká duel Evropské ligy s Lausanne. Přece není možné, že jedno utkání odjezdí po zadku a za čtrnáct dní si ti samí hráči nedokáží dát ani banální přihrávku.

Pokuty na Letenské očividně nezabírají. Pomohlo by prosetí kádru, nebo změna trenéra?



Vacka hra vlastního týmu nijak netěšila
Vacka hra vlastního týmu nijak netěšila

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud