Jakub Konečný
1. listopadu 2010 • 04:00

Sparta, to je (černá) síla. Šestá výhra z venku v řadě

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ - V temném stínu devítibodové ztráty na suverénní Plzeň ten fakt víceméně unikl pozornosti, nicméně výhra na hřišti Bohemians 1905 byla šestým tříbodovým importem Sparty v řadě. Impozantní série dává jejím fanouškům nadále právo snít o obhajobě mistrovského titulu.



Příbram, Brno, Slavia, Olomouc, Liberec, Bohemians 1905. Všechny tyto kluby přivítaly doma Spartu s touhou ji pokořit - a zůstaly jim oči pro pláč. Chtěly napodobit Hradec Králové a České Budějovice, které zkraje sezony na svém hřišti mistra skolily. Jenže marná snaha.

V případě impotentní Příbrami a zoufalého Brna to příliš nepřekvapilo, ovšem zbylá čtyři utkání už představovala pro tým Jozefa Chovance skutečný test kvality.

Leonard Kweuke svoji hlavou zařídil Spartě vítězství nad Bohemians 1905.
Leonard Kweuke svoji hlavou zařídil Spartě vítězství nad Bohemians 1905.

Derby se Slavií je přece nevyzpytatelné, ať už je sok v jakémkoli rozpoložení, Olomouc v této sezoně aspiruje na titul, v Liberci se Spartě dlouhodobě nedaří a Bohemians 1905 zatím v edenském azylu neprohráli.

Až teď.

Zmiňované triumfy byly navíc podobné a sladké v tom, že Sparta pokaždé ve druhém poločasu soupeře přehrávala a navíc svůj tlak dokázala gólově zúročit, byť většinou v posledních minutách. Anebo právě proto.

Svědčí to totiž o dvou věcech: Sparta má lepší fyzickou kondici, než konkurence, a taky vynikající charakter.

A obě věci se v boji o titul náramně hodí.

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud