Michal Petrák
7. listopadu 2010 • 19:10

Slovácko jako první dobylo boleslavskou tvrz

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chcete vidět hodně gólů? Jeďte se podívat do Boleslavi. Útočná hra domácích jako by provokovala ke stejnému stylu i soupeře, a ve městě škodovek se tak rodí podivuhodné výsledky. Tentokrát však domácí vstřelili o gól míň než Slovácko a zrodilo se překvapení.



„Švanci, potřebujem útočníka!“ křiknul jeden z diváků na forvarda Slovácka, který v 79. minutě střídal. „Tak si ho kupte,“ odvětil s úsměvem Petr Švancara. Měl dobrou náladu, hrál totiž jednu ze dvou hlavních rolí ve znovuzrození týmu, který po čtyřech porážkách v řadě přestřílel Boleslav. V té druhé zářil gólman Miroslav Filipko.



Oba klíčoví muži Slovácka předváděli opravdové fotbalové parády. Švancara deset minut po pauze dvakrát zamotal hlavu boleslavskému obránci Vladimiru Dimitrovskému a tváří v tvář Janu Šedovi poslal suše hosty do dvougólového vedení.

„Nepřeceňoval bych to, znáte mě. Klička, klička, potřeboval jsem ho dostat, kam jsem chtěl. Za takové věci už jsem zaplatil spoustu pokut, teď to dobře dopadlo,“ smál se po utkání.

Prsty měl i ve třetí trefě Slovácka – to když našel skulinu v defenzivě Boleslavi a parádní přihrávkou poslal pro gól Václava Ondřejku. „Švanci to udělal parádně, jsem rád, že mi to tam spadlo,“ pochválil svého nahrávače jeho útočný parťák, který se proti Středočechům trefil potřetí v řadě. „Vyhovuje mi ten fotbal, který hrají. Nebetonují to, rychlost na ně platí.“

Jenže ve chvíli, kdy Ondřejka zvyšoval na 3:1, mohl být stav dávno jiný. Boleslav měla hlavně v úvodu zápasu a po prvním inkasovaném gólu převahu, jenže její střelci buď netrefili bránu, nebo je vychytal skvělý Filipko. „Dalo se čekat, že Boleslav bude mít šance, že si zachytám.

Nejtěžší byly ty dva góly, co jsem tam chytil,“ krčil rameny po zápase několikanásobný slovácký zachránce, který se vytáhl při dalekonosné střele Lukáše Opiely či při halfvoleji Dimitrovského zblízka. Za dvě pěkné trefy Marka Kuliče a Jana Kysely nemohl.

Špatné spaní z Filipka však bude mít hlavně útočník Jakub Řezníček, tomu gólman chytil minimálně dvě stoprocentní šance. „Je to na mě. Měl jsem dát góly. První šanci jsem dal pěkně k tyči, on to ale hezky chytil. Další jsem dal doprostřed brány a nějak to na mě lehlo. Už jsem to neprolomil...“ zoufal si neúspěšný střelec.

I neproměňování šancí přispělo k tomu, že Boleslav doma Slovácku podlehla, sympaticky však vyznívá hodnocení defenzivních chyb, které pronesl po zápase její trenér Karel Stanner. „Na systému nic měnit nebudeme, chceme hlavně dávat góly. Ale individuálním obranným chybám se věnovat budeme,“ slíbil.

S takovou fanoušci Boleslavi porážku od Slovácka brzy odpustí...

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 2:3 (0:1)

Branky:
68. Kulič, 86. Kysela - 10. Fujerik, 56. Švancara, 72. Ondřejka. Rozhodčí: Příhoda - Pelikán, Urban. ŽK: Opiela (M. Boleslav). Diváci: 3028.

Ml. Boleslav: Šeda - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Fabián - Mendy, Kúdela (59. Sedláček), Opiela, Táborský (59. Toleski) - Kulič (77. Kysela), Řezníček. Trenér: Stanner.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Mezlík, Starý, Kubáň - Fujerik (85. Hlůpik), Volešák, V. Valenta, J. Valenta - Ondřejka (90. Nestorovski), Švancara (79. Szmek). Trenér: Soukup.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud