8. listopadu 2010 • 04:00

Platil: Rosen, to je fotbalový pacient!

Autor: ar, har
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve vedení Slavie jsou pacienti. Alespoň to říká generální ředitel červenobílých Miroslav Platil. On a jeho kolega Tomáš Rosen, předseda představenstva klubu, jsou prý fotbalem posedlí.



„S trochou nadsázky – inženýr Rosen, to je pacient,“ práskne Platil na šéfa představenstva Rosena. Myslí to však v dobrém. Svého kolegu ze Slavie uznává, obdivuje na něm to, že pro klub udělá naprosto cokoliv.

„Tomáš Rosen je totiž totální slávista! Moje racionalita a znalosti by říkaly: Tohle už ne. Ale on si prostě řekne: Pro Slavii se to musí udělat. Zkrátka Slavia je pro něj na prvním místě a svým způsobem je i její obětí,“ vypráví Platil.

Šéf Slavie Tomáš Rosen
Šéf Slavie Tomáš Rosen

Rosen zažil ve Slavii chudé roky, ale i rozmach klubu. Dva tituly a účast v Lize mistrů. Je však podepsaný také pod současným pádem. Dnes je podle slov Platila v akcionářském seskupení, které celek z Edenu vlastní.

To Platil přišel do klubu teprve v létě, s Rosenem se však znají delší dobu. I proto generální ředitel ví, čeho všeho je jeho nadřízený Rosen schopný. „Když je nejhůř, sáhne do svého a udělá pro klub všechno. Tlačí káru stůj co stůj,“ svěřuje se Platil.

Sám sebe však označuje rovněž jako člověka fotbalem nemocného. „Jestliže jsem nazval pacientem Rosena, tak já jsem fotbalový pacient číslo dvě. Na fotbal mě poprvé přivedl strejda v pěti letech a od té doby v tom jedu. Viděl jsem za ta léta spousty zápasů,“ zmiňuje Platil.

Kolik Slavia dluží hráčům?
Otevřený rozhovor s generálním ředitelem Slavie Platilem čtěte v dnešním deníku Sport.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud