Jakub Konečný
13. prosince 2010 • 12:30

Hradec je tým paradoxů: Votroci? Spíš Jánošíci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ligový seriál iSport.cz pokračuje dalším dílem, věnovaným tentokrát jedinému reprezentantovi východních Čech. Nováček z Hradce Králové proplul podzimní částí nejvyšší soutěže tak nějak v pohodě, bez karambolů. Zisk osmnácti bodů znamená solidní jedenácté místo a dobrý výhled do jarních odvet.



„Máme vše ve svých rukou,“ těší hradeckého trenéra Václava Kotala. Sám přitom ví, že vzhledem ke dvanácti vstřeleným gólům jde o malý zázrak.

Ano, skoro se tomu nechce věřit. Hradec, tým se sympatickým herním pojetím a pověstí útočného souboru, zaznamenal v sedmnácti podzimních zápasech pouze dvanáct branek. Tedy třeba o gól méně než poslední Ústí nad Labem!

„Dvanáct gólů je strašně málo,“ ví i Kotal.

Naštěstí však téměř každý svůj střelecký úspěch dokázal jeho tým zúročit v bodový zisk.

Čímž jsme u dalšího hradeckého paradoxu. Nováček uspěl spíš v zápasech, kdy se to od něj nečekalo. A naopak v konfrontaci se sobě rovnými ztrácel.

Názor experta
„Hradec patří určitě mezi příjemná překvapení. Z pohledu trenéra byl zajímavý už tím, že v lize jako jediný sázel na rozestavení 3-4-3, které se v obranné fázi měnilo na 5-3-2. Díky dobrému startu do sezony se pohyboval v klidném středu tabulky, ale závěr podzimu mu bohužel nevyšel. Má blízko k pásmu sestupu a čeká jej ještě těžké jaro. Problémem Hradce je jeho nevyhovující stadion, to by chtělo hodně rychle vyřešit. Návštěvností byl totiž nováček pro ligu velký přínos, bylo znát, že ve městě je po první lize hlad.“

MARTIN PULPIT (trenér Viktorie Žižkov)

Začalo to hned v prvním kole. Na neútulný stadion se škvárovou atletickou dráhou přijela Sparta. Obhájce mistrovského titulu dorazil v plné síle a s vizitkou neporazitelného celku, kterou si vysloužil v minulé sezoně.

No - a hned o ni přišel. Nadšeně bojující domácí skolili profesorsky hrajícího favorita 2:1 a fotbalová veřejnost musela vzít na vědomí především Václava Pilaře, autora rozhodující a zároveň krásné trefy.

Vzhledem k tomu, jak větral sparťanskou obranu, nezněla už jeho přezdívka hradecký Messi tak nadneseně.

Tři body bral Hradec i proti dalším favoritům typu Jablonce nebo Olomouce. Pokaždé mu na výhru stačil jediný gól.

Naopak takoví Bohemians, Slovácko či Příbram udělili Hradci lekci z pragmatismu a účelnosti.

Proto asi už vůbec nepřekvapí, že když se Votroci zmohli v jednom utkání hned na tři góly, k vítězství to beztak nevedlo. Doma proti Ústí zachraňovali remízu 3:3 dokonce v poslední minutě.

„Mrzí mě, že v tomto zápase jsme přišli o dva body. Měli bychom jich dvacet a to by byla maximální spokojenost,“ rekapituluje kouč Kotal.

I tak však odvedl se svým týmem dobrou práci.

Fanoušci Hradce Králové
Fanoušci Hradce Králové

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud