3. srpna 2011 • 16:05

Bývalý ministr Řebíček ovládl fotbalovou Slavii, vlastní 98% akcií

Autor: iSport.cz, har, pj
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

UVNITŘ HLASY ŘEBÍČKA - Bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček odkoupil podíl společnosti Natland a stal se většinovým vlastníkem fotbalové Slavie. Nyní drží 98 procent akcií klubu.



"Ano, je pravda, že jsem získal majoritu. Jednání se podařilo dotáhnout do úspěšného konce," potvrdil pro iSport.cz Aleš Řebíček, který vyzdvihl především to, že Slavia má po letech konečně zřetelného vlastníka, fyzicky existujícího.

"To je samo o sobě velká změna," tvrdí. O dalších plánech zatím mluvit nechce. Přesvědčuje však, že nikdy nevolí razantní kroky bez rozmyslu.

Kolik za ovládnutí Slavie zaplatil, to Řebíček neřekl. "Nezlobte se, ale tohle není informace, kterou jsem připraven zveřejnit. Lépe řečeno nejspíš nikdy nebudu připraven ji zveřejnit," odmítl odpovědět vlastník 98 procent akcií.

Veřejnost ale ujistil, že se rozhodně nehodlá v příštích letech majoritního balíku akcií zbavovat.

"Chci zůstat akcionářem Slavie přinejmenším ve výhledu na několik let dopředu," prohlásil Řebíček.

Začne nakupovat posily ve velkém?

Podle zákulisních informací je nyní připraven do Slavie napumpovat miliony, které pomůžou klubu vrátit se zpět na absolutní špičku českého fotbalu. "Jako realista říkám, že se tam ocitneme do tří let," plánuje.

I kvůli tomu se údajně rozhodl, že během srpna přivede do Slavie několik posil zvučných jmen. "Do Slavie vložím nepochybně tolik peněz, kolik budu považovat za smysluplné," uvádí Řebíček.

Celý rozhovor s Alešem Řebíčkem najdete ve čtvrtečním vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
15

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud