12. srpna 2011 • 10:20

Sparta má další posilu, ulovila ostravského Hušbauera

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový reprezentant do 21 let Josef Hušbauer přestoupil z Baníku Ostrava do Sparty. V pražském klubu podepsal smlouvu na čtyři roky. Potvrdila se tak informace deníku Sport, který o zájmu pražského klubu informoval jako první.



Jednadvacetiletý tvořivý záložník se tak vrací do klubu, který ho vychoval. Ve Spartě působil až do roku 2007, než zamířil do dorostu Jihlavy. První ligu si zahrál za Žižkov a Příbram, do Baníku přestoupil loni v červnu. V lize má na kontě 64 zápasů a sedm vstřelených gólů.

V Ostravě nastupoval Hušbauer pravidelně a ještě v 1. kole nové sezony se zapsal mezi střelce. V dalším utkání se ovšem nevešel do základní sestavy a nechal se slyšet, že chce odejít, protože necítí důvěru nového trenéra Pavla Malury.

O Hušbauera se podle jeho agenta Ondreje Chovance zajímalo hned několik klubů, spekulovalo se však hlavně o druholigové Jihlavě. Nakonec dal přednost Spartě.

Hušbauer se na českých trávnících proslavil také svým chováním fair play. Ještě v dresu Příbrami přiznal v utkání v Českých Budějovicích teč a domácí následně vstřelili rozhodující gól na 2:1. Za své gesto dostal cenu od Českého klubu fair play.

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud