19. srpna 2011 • 21:51

Další trapas! Baník si odváží debakl i z Jablonce

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Měl to být velký večer Václava Svěrkoše, který se po letech v zahraničí vrátil do Baníku Ostrava. Role spasitele mu ale v předehrávce 4. kola Gambrinus ligy nesedla. Odehrál sice něco přes hodinu, ale diváci v Jablonci sledovali představení s jiným hlavním hrdinou. Domácí miláček David Lafata nastřílel hattrick a Baník si odvezl debakl 0:4. Na první ligové body hosté stále marně čekají.



Zápas přitom mohl vypadat úplně jinak, protože Baník hned ve druhé minutě zaznamenal zřejmě regulérní gól. Centr z pravé strany uklidil za domácího Špita přesnou hlavičkou Svěrkoš, ale obnovenou premiéru v ostravském dresu mu překazil pomezní sudí, který posoudil hraniční situaci jako ofsajdovou.

Od té doby se navrátilec z Francie, který se představil v české lize po třech letech, nemohl prosadit. Jablonec se totiž rychle dostal do tempa, jímž v pondělí smetl Bohemians 1905, a Slezané se museli soustředit hlavně na defenzivu. A ta stejně jako v předešlých zápasech rozhodně nepůsobila jistým dojmem.



Severočeši se prosazovali typicky z křídelních akcí. Po centrech Jablonského ještě Lafata ani Piták neuspěli, ale po akci z opačné strany už Jablonec slavil. Po Pitákově kolmici poslal míč do vápna Zábojník a Lafata ve skluzu umístil balon pod břevno. Domácí získali téměř drtivý tlak a ještě do pauzy ho proměnili v pojišťující trefu. Po Kovaříkově rohu Beneš v 41. minutě se štěstím s pomocí tyče překonal ostravského gólmana.

V 57. minutě bylo o vítězi už definitivně jasno. Hostující brankář Pietrzkiewicz vyboxoval centr z pravé strany jen do Lafaty, od něhož se míč odrazil do sítě.
Jablonec ani poté nepřešly útočné choutky a Baník mohl několikrát děkovat svému brankáři, že opět neinkasoval. Jednou mu dokonce po Kovaříkově střele zblízka pomohl břevno. Vzápětí se neprosadil Lafata, ale nejlepší kanonýr uplynulé sezony se přesto dočkal čtvrtého hattricku za poslední půlrok, když v předposlední minutě zřejmě z těsného ofsajdu přesně zakončil závar v ostravském vápně.

Baumit Jablonec - Baník Ostrava 4:0 (2:0)

Branky: 34., 57. a 89. Lafata, 41. Beneš. Rozhodčí: Adam - T. Kovařík, Štěrba. ŽK: Loučka - Svěrkoš, Pietrzkiewicz, Kraut. Diváci: 3650.

Jablonec: Špit - Zábojník (77. Štochl), Pavlík, Beneš, Jablonský - Kopic (71. O. Vaněk), Loučka, Jarolím, Piták (85. Třešňák), Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.

Ostrava: Pietrzkiewicz - Řezník, Marek, Adámik, Vašenda - Poliaček, Lukeš, Droppa (88. Greguš), Fantiš (73. R. Vaněk) - Kraut, Svěrkoš (64. Badaljan). Trenér: Malura.

Václav Svěrkoš se ostravským spasitelem nestal
Václav Svěrkoš se ostravským spasitelem nestal

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud