29. srpna 2011 • 21:41

Pilař se čílil: Sparta měla dostat červenou a aspoň 20 žlutých!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
25
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR - Jindy mu v očích hrají veselé jiskry, obličej zdobí úsvěv. Po prohře se Spartou byl Václav Pilař pořádně vytočený. Zlobila ho tvrdá, agresivní hra letenských borců, kterou podle něj rozhodčí příliš toleroval. "Měl dát klidně dvacet žlutých," čertil se plzeňský záložník.



Po postupu do Ligy mistrů přes Kodaň přicházejí na řadu starosti "všedního dne". Plzeň nezvládla domácí zápas se Spartou a Václav Pilař byl hodně zklamaný.

Teď po utkání jste asi hodně nazlobený...
"Rozhodčí vůbec netrestal fauly. Dneska to byl fotbal, kde bylo dvacet, třicet žlutých karet. To sice přeháním, ale zápas se mi nelíbil. Byl to samý kontakt, nic pro nás. Sparta nás udělala tím, že přerušovala hru."

Takže to podle vás rozhodčí nezvládli?
"Takhle to zase nechci říct. Ale někdy to byly opravdu zákroky na žlutou, ale rozhodčí jí nedal. Sparťanské hráče šetřil."

Můžete být konkrétní?
"Nějaké zákroky zezadu nebyly potrestány ani žlutou kartou. Co mluvím za sebe, tak jsme přečíslili obranu a Zápotočný mě stáhl. Šlo o brejk, kdy můžete jít dopředu a on se vůbec nesoustředil na balon. Já bych za to určitě dával červenou kartu."

Zaskočila vás Sparta agresivitou?
"Hodně zhušťovala prostor, bylo to skoro pořád v kontaktu. Takže docela jo."

Podepsala se na vašem výkonu únava?
"Znát to asi bude. Někdo se třeba příliš necítil, zápas v nohách byl. Ale měli jsme tři, čtyři dny na zotavení. Každý to má nastavené jinak. Někdo se z toho dokáže dostat, někdo ne. Možná hrálo roli i počasí, které se měnilo. Opravdu nevím. Ale já jsem se cítil celkem dobře. A i kdyby ne, chtěl jsem zápas aspoň odbojovat."

Tomáš Zápotočný se snaží za každou cenu zastavit plzeňského Václava Pilaře
Tomáš Zápotočný se snaží za každou cenu zastavit plzeňského Václava Pilaře

Podepsaly se na vašem výkonu oslavy postupu do Ligy mistrů?
"To určitě ne. My jsme bojovali, ale zápas se pro nás špatně odvíjel už od začátku. Dostali jsme brzy gól, to nás trošku mrzelo. Vedoucí gól týmu pomůže, pak jsme to museli odevřít a útočit ještě víc. Pak přišel druhý gól. Myslím si, že ve středu hřiště byl faul. Bylo tam hrozně moc nedovolených zákroků, to se mi nelíbilo. Měla tam být i nějaká červená."

Bude těžké umazat osmibodovou ztrátu na Spartu?
"Určitě bude. Chtěli jsme dneska udělat něco pro to, abychom nějaké body smazali. To se nám nepodařilo. Ale máme před sebou další zápasy, které budeme chtít vyhrát."

Vstoupit do diskuse
25

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud