11. září 2011 • 11:28

Eden vzkázal českým hokejistům: Odpočívejte v pokoji

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádám všechny přítomné, aby minutou ticha uctili památku všech obětí leteckého neštěstí v Jaroslavĺi a především tří českých hokejových reprezentantů – ozvalo se včera ve vršovickém Edenu z amplionu stejně jako na ostatních stadionech.



Hráči obou týmů se shromáždili na obvodu středového kruhu a chytli se okolo ramen. Jako sportovci nejlépe vědí, jakou bitvu jejich kolegové prohráli.

Jinak hluční fanoušci Bohemians ztichli a nad kotlem se rozvinul černý transparent, na němž bílými písmeny stála jména tří českých hokejistů, datum a místo neštěstí a výzva při odchodu na věčnost: R. I. P. requiescat in pace (latinsky odpočívej v pokoji).

Na světelné obrazovce se pak střídaly portréty českých hokejových mistrů světa – Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka.

Stadion oněměl lítostí, smutkem i vztekem nad bezmocností zvrátit osud. Kdyby v té chvíli někdo navrhl zápas nehrát, všichni by se bez protestu rozešli. Fotbal a boj ligové body byly v té chvíli hodně daleko. Byly nicotné...

„Děkujeme,“ ukončil hlasatel kratičkou dobu pietního aktu. Edenem se rozlehl potlesk.

Vlajky vlají, srdce buší, dáme gól – neslo se o několik minut později bouřlivě kotlem domácích. Proslulí fanoušci Bohemians 1905 začali opět povzbuzovat svůj tým a hnali ho hlasivkami na zteč branky hostí. Fotbalový svět běží dál.

V souboji o míč hostující Jeleček s Nešporem
V souboji o míč hostující Jeleček s Nešporem


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud