17. září 2011 • 23:20

Byli jsme v transu, strhli jsme to, těšilo po výhře plzeňského kouče Vrbu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňský trenér Pavel Vrba měl důvod se radovat. Jeho svěřenci porazili hosty z Jablonce 4:2 a dvojnásobná byla radost i proto, že Plzeň dokázala zastavit soupeře v době jeho nejlepší formy.



"V prvním poločase jsme nehráli dobře, soupeř nás přehrával v kombinacích a mohl vést v polovině o víc branek. Naše obranné složení se příliš nevydařilo a museli jsme po pauze vyměnit postavení krajních beků. To se mi příliš nepodařilo, protože jsem věřil, že se Rajtoral s pozicí na opačné straně díky své zkušenosti lépe vyrovná," našel domácí kouč důvody, proč hosté dlouho sahali po vítězství.

Jenže po pauze hrál jeho tým jako vyměněný. "Hodně se změnilo výměnou obránců, ale i příchodem Daridy. Ukázal, že může být dobrou alternativou nejen za Trappa, ale případně také i za Horvátha. Tým se navíc dostal po vyrovnání do transu a v závěru už jsme zápas strhli na svoji stranu," těšilo Vrbu, podle kterého absence nemocných Davida Limberského a Václava Pilaře byla na hře znát.

Ani na lavičce znovu nebyl Martin Fillo, který byl přeřazen do rezervy. Jeho odchod do Slavie však zřejmě nepřichází aktuálně v úvahu, neboť i domácí trenér naznačil, že s ním stále počítá. "Před rokem a půl byl v béčku Jiráček a za dva týdny byl zpět. Není vyloučeno, že se totéž bude opakovat v případě Filla," řekl Vrba a nepřímo potvrdil zákulisní dohady, že se situace už uklidnila a krajní záložník bude brzy zpět v kádru prvního týmu.

Daniel Kolář se raduje během vítězného utkání Plzně s Jabloncem
Daniel Kolář se raduje během vítězného utkání Plzně s Jabloncem

Hostující kouč František Komňacký hořekoval, že jeho svěřenci nedokázali udržet tempo hry z prvního poločasu. "Přijeli jsme sem s cílem odvézt body a dlouho náš výkon a výsledek vypadaly, že se to podaří. Soupeře jsme dlouho přehrávali a naše vedení bylo zaslouženě, jenže po pauze se naše aktivita vytratila, odešla nám rozehrávka a prohrávali jsme odražené souboje," pojmenoval příčiny porážky.

Dalšími prý byla domácí hra a sporná penalta. "Domácí výměnou krajních beků zvýšili aktivitu, ale rozhodující okamžik přišel až díky penaltě. Nebudu říkat, že nebyla, ale takových zákroků na odpískání tam bylo během utkání alespoň pět, přinejmenším faul Bystroně na Lafatu," dal kouč jasně najevo, že jeho tým bude odjíždět z Plzně s pocitem křivdy.

Hostující David Lafata prodloužil sérii zápasů, v nichž vstřelil branku, už na šest, ale radost z něj po zápase nesálala. Nedělní 30. narozeniny totiž nebude slavit tak radostně, jako by se stalo v případě výhry. "Svůj gól bych rád vyměnil za nějaký bod, na který jsme dnes měli. Jenže po pauze jsme přenechali iniciativu domácím," litoval Lafata, který se nechtěl vyjadřovat k zákroku Bystroně, po kterém měla být nařízena podle Jabloneckých penalta. "Tady to nechci rozebírat, od toho mají tu paní. Jak se vlastně jmenuje? Damková? Ta tu věc rozhodně vyřeší," prohlásil nejlepší kanonýr.

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud