Pavel Kalouš
17. října 2011 • 11:08

Vlček: Straka je jako psychoterapeut, na paintballu na sebe nechal střílet

Autor: Pavel Kalouš, bko
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přítomnost trenéra Františka Straky je ve fotbalové Slavii rozhodně znát.  Fanoušci sešívaných, ale i jinak nenáviděné Sparty dávají najevo, jak moc jim je tenhle přesun proti srsti. A někdy dost drsně. Ve vyhrocené atmosféře nový kouč pracuje s hráči, kteří ovšem pod jeho vedením ožívají. "Je to takový psychoterapeut," říká jeden z nejzkušenějších slávistů Stanislav Vlček.



Ten si tréninky s "Franzem" Strakou užívá nejen proto, že by pod novým koučem měl dostat novou šanci. "Věděl, do čeho jde, jaký tým ho čeká. Je na něm hrozně vidět, jak moc chce uspět, prožívá to s námi naplno. Hned od rána víme, že tam je. Že je s námi v kabině," popisuje Vlček v rozhovoru pro deník Sport.

Po příchodu do kabiny si prý Straka podá s každým hráčem ruku. "V zahraničí je to úplně normální, ale tady to není zvykem. Nenosí se to. Kontakt na úvod je důležitý, dodržuje to každý den. Podá ruku, občas se u někoho zastaví, prohodí pár slov. Už jen tím je to jiné," popisuje nové pořádky útočník.

"Je to impulsivní trenér, na tréninku to prožívá – fotbálky, taktiku, standardky. Všechno. Žije tím, prožívá to hodně. Přenáší na nás svoji zarputilost, kterou v sobě má," pochvaluje si Vlček, podle kterého je teď všechno akčnější.

"Na tréninku nás trenér hodně hecuje. Pořád o něco hrajeme, aby to mělo grády," usmívá se forvard, který prý ovšem zatím žádnou sázku neprohrál. Jako součást budování týmové atmosféry se slávisté vypravili i na paintball.

"Místo tréninku jsme se šli všichni odreagovat," poodhaluje Vlček Strakovy metody. "Chvilku tam s námi byl i trenér, ale byl tam takový zmatek, navíc všichni mají masky, takže nevidíte, koho jste vlastně trefil. Takže k němu nikdo respekt neměl," směje se zkušený matador.

Musí ho to trápit

Ne všechno je ale tak veselé. Nenávist fanoušků propukla po příchodu Straky do Slavie naplno a její výbuchy nemají s fotbalem už nic společného. Koučův rodinný dům posprejovaný hnusnými vzkazy zřejmě od sparťanů, naaranžované hroby klubového vedení a Straky od slávistů...

"Hlava mi to nebere. Nechci se k tomu ani vyjadřovat, na to se snad nedá nic říct," říká vážně Vlček. "Tohle prostě nemá s fotbalem nic společného. Nikdy v kariéře jsem osobně takhle vyhrocenou situaci nezažil," podotýká útočník.

Obrovský tlak prý na sobě Straka nedává znát. "To jsou negativní věci a ty on do kabiny netahá. Na druhou stranu je mi jasné, že ho to musí trápit. Je rád, že má angažmá, ale ty reakce ho musí mrzet."

A sami slávisté prý se sparťanem v kabině taky nijak netrpí. "Jako hráč vidím jenom trenéra, který přišel, aby nám pomohl, něco ve Slavii změnil. Prosit fanoušky a přemlouvat je přes noviny ale nechci. Nemá to smysl," řekl před dnešním duelem Slavie na Žižkově, při kterém fanoušci nachystali další protesty.

Nezmámí fanoušci se vyřádili na domě Františka Straky
Nezmámí fanoušci se vyřádili na domě Františka Straky

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud