Pavel Janega
18. října 2011 • 11:34

Pár hráčů chtělo Straku zradit, o děkovačce s fanoušky uvažovali

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
Slavia - Baník: Jurásek krásně prostřelil Markoviče, 5:0!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve fotbalové Slavii je po včerejším zápase na Žižkově (0:1) pořádně dusno. Válka mezi klubem a fanoušky propukla naplno. Navíc do ní byli vtaženi samotní hráči, kteří kvůli protestům proti Františku Strakovi ani nešli na pravidelnou pozápasovou děkovačku. Několik z nich přitom mělo v úmyslu trenéra zradit a před nenávistnými transparenty slávistickému kotli zatleskat.



Asi šest hráčů postávalo u vchodu do útrob stadionu. Debatovali o tom, zda mají fanouškům poděkovat. Několik minut se rozmýšleli, než se rozhodli pro odchod do kabiny za ostatními spoluhráči. Bez jediného zatleskání.

Fanoušci Slavie si proto udělali děkovačku s bývalým slávistickým záložníkem Davidem Kalivodou. Mužem, který sestřelil „sešívané“ a obral je o body. „S fanoušky jsem měl vždycky perfektní vztah,“ vysvětloval Kalivoda.

Nijak jim nevadilo, že právě on zařídil prohru Slavie. Zřejmě si řekli: „Vždyť prohrála Strakova Slavia.“ Takže se slavilo…

„Když jsem viděl, jak naši příznivci oslavují Kalivodu, bylo to hrozně nefér,“ stěžoval si pak útočník Jan Blažek.

Podle něj byla děkovačka odmítnuta všemi slávisty. Prý chtěli ukázat, že za svým trenérem stojí. „Jen to někteří neslyšeli,“ krčil rameny nad hloučkem postávajícím po konci zápasu dlouho před vchodem do kabin.

Informace portálu iSport.cz přímo ze slávistické kabiny však znějí jasně: někteří hráči za fanoušky jít chtěli Straka-neStraka. Ne všichni měli v úmyslu otočit se k protestujícím příznivcům zády.

Straka po utkání přiznal, že mu zápas na Žižkově prozradil, jak s týmem dále pracovat. Možná něco vycítil, poznal, o koho jde. „Ale protože teď nemůžeme kádr posilovat, musíme jen vybírat správné typy hráčů,“ pronesl.

Ve Slavii to vře, to je jasné. Válka se teď ke všemu přenesla i do kabiny mezi hráče, kteří za poslední roky nevynechali jedinou děkovačku. Dokonce ji uspořádali na hřišti Arsenalu, kde utrpěli debakl 0:7. Až do včerejšího dne.

Avšak nutno dodat, že pokud by děkovačka proběhla, šlo by o absurdní situaci. Skandovat před nenávistnými transparenty na svého kouče, by Slavii nepomohlo už vůbec. Hráči tímto krokem, byť nechtěli všichni, ukázali, že dali Strakovi šanci. Například sparťany tohle před šesti lety za trenéra Jaroslava Hřebíka ani nenapadlo.

Mnohem horší je pro Slavii fakt, že kvůli této válce nebude kabina jednotná. Strakova slova o tom, že tým musí táhnout za jeden provaz, zatím neplatí.

David Kalivoda si v žižkovském dresu užívá děkovačku se slávistickými fanoušky
David Kalivoda si v žižkovském dresu užívá děkovačku se slávistickými fanoušky

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud