Pavel Kalouš
19. října 2011 • 04:58

Kabina Slavie není jednotná: Jsme na jedné lodi, oponuje Vlček

Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohli se na sebe spolehnout, jenže teď už neplatí ani to. Trenér Slavie František Straka vrazil pořádný klín i mezi fanoušky a hráče „sešívaných“, kteří na protest po pondělním utkání se Žižkovem (0:1) odmítli tradiční děkovačku. Část hráčů přitom podle informací Sportu rebelujícím příznivcům chtěla jít zatleskat… Ve Slavii to zkrátka po Strakově nepovedené premiéře vře.



Utkání skončilo už před několika minutami, na žižkovském stadionu však stále postává hlouček hráčů Slavie. Kamil Čontofalský, Stanislav Vlček, Adam Hloušek… Mají se vydat pod slávistický kotel na tradiční děkovačku?

Fanoušci „sešívaných“ hráče navzdory porážce 0:1 vytrvale podporovali, na druhou stranu také uráželi nenáviděného kouče Františka Straku. Přesto teď Čontofalský a spol. na první pohled váhají, jestli jít fanouškům zatleskat.  

Rozhodnutí padá až po několika minutách přešlapování. Děkovačky se na protest nezúčastní nikdo! „Nevěděli jsme, co dělat. Jestli jít, nebo ne. Ale nakonec padl jasný verdikt, celá kabina se postavila za naše vedení. Jsme na jedné lodi, a to musíme respektovat,“ tvrdí útočník Stanislav Vlček.

Jistě, nikdo z hráčů Slavie veřejně nepřizná, že o děkovačce uvažoval. Byl by to podraz na Straku. Podle informací deníku Sport však slávistická kabina skutečně nebyla tak jednotná, jak se nyní snaží tvrdit. I po zápase se v ní o děkovačce údajně čile diskutovalo.

David Kalivoda si v žižkovském dresu užívá děkovačku se slávistickými fanouškyFoto Pavel Mazáč (Sport)
„Většina fanoušků byla naštvaná, že hráči děkovačku odmítli. Na jednu stranu je chápu, ale oni pak zase musí chápat nás, že nechceme sparťana na lavičce Slavie. Rozhodně v protestech nepřestaneme, dokud Straka neodejde,“ tvrdí šéf slávistického kotle Lukáš Vala.

Ve Slavii to bublá jako v papiňáku. Kvůli příchodu sparťanského srdcaře Straky se fanoušci dostali do sporu už i s hráči. Ti děkovačku odmítli za poslední roky teprve potřetí – v předchozích dvou případech šlo o trest za květnové výtržnosti v Edenu.

Zatímco před šesti lety, kdy se sparťanští fanoušci nemohli smířit s příchodem trenéra Jaroslava Hřebíka, chodili letenští hráči kotli zatleskat, tentokrát se slávisté postavili za svého trenéra.

Pokřik červenobílých si tak paradoxně užil jen žižkovský střelec a bývalý slávista David Kalivoda. „Byla to spontánní akce, trochu improvizace. Přišel a sedl si na trávník, tak jsme si sedli taky a začali předříkávat text. Byla to taková recese,“ vysvětluje Vala.

Franc Straka v akciFoto Pavel Mazáč (Sport)
Podle něj se slávističtí fanoušci neradovali z toho, že jejich klub prohrál. „Došlo k nedorozumění. Nikdo se neradoval z jeho gólu – skandováním jsme jen ocenili Kalivodovo gesto, kdy se přišel pod náš kotel za tu branku omluvit. Má Slavii v srdci,“ říká Vala.

Otázkou zůstává, jestli k nedorozumění nedošlo i uvnitř slávistického týmu. Minimálně v otázce rozezlených fanoušků se zdálo, že slávisté netáhnou za jeden provaz. „Nešli bychom tam, takové urážky si trenér a vedení nezaslouží. Žádný rozkol v kabině není,“ zdůrazňuje Vlček.

I on je však z napjatého vztahu mezi hráči a fanoušky zklamaný. „I když se dělo cokoliv, mezi hráči a fanoušky to fungovalo vždy. Nemělo k tomu vůbec dojít. Musíme se sejít a vyříkat si to, tohle by k ničemu nevedlo,“ má jasno útočník Slavie.

Minimálně v tom se zatím hráči s fanoušky shodnou. Do příštího utkání s Českými Budějovicemi by tak mezi nimi mělo dojít i ke schůzce. „Není to žádná válka s hráči, chceme to mezi námi urovnat. Jinak by už fakt nemělo smysl, abychom na zápasy chodili,“ dodává Vala.

Někteří slávisté dlouho přemýšleli, zda se děkovačky s fanoušky zúčastnit.
Někteří slávisté dlouho přemýšleli, zda se děkovačky s fanoušky zúčastnit.


Vstoupit do diskuse
13

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud