6. listopadu 2011 • 18:49

Léčba Franzem Strakou zabírá, Slavia dokázala porazit i Plzeň

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie v duelu 13. kola první ligy předvedli velký obrat s mistrovskou Plzní a po výhře 2:1 slaví třetí vítězství v nejvyšší soutěži za sebou. Slávisté sice v Edenu prohrávali po vedoucí trefě Koláře, ale ještě do poločasu otočili skóre Pospěch s Hurkou. Plzeň tak v lize po sedmi zápasech přišla o neporazitelnost a na vedoucí Spartu ztrácí na třetím místě devět bodů.



Zranění domácím vyřadila ze hry ofenzivní tahouny Jandu s Blažkem, kteří se sami postarali o všechny tři góly svého týmu v minulém utkání na Slovácku. Slavii i proto možná dlouho trvalo, než se především na útočné polovině hřiště dostala do hry.

Plzeňané se naopak vůbec nechovali jako uctiví hosté, v letošní sezoně do Edenu vyrazili už k pátému zápasu a sebevědomým nástupem dokázali, že se na stadionu už cítí skoro jako doma.

Zatímco při úterní prohře s Barcelonou v Lize mistrů si Západočeši hleděli hlavně obranných úkolů, slávisty zaskočili frontální ofenzivou. V první desetiminutovce měli velké šance Bakoš s Pilařem, uspěl však až ve 28. minutě Kolář, který po kličce Latkovi precizně poslal míč k bližší tyči.

Kolář střílí na branku ČontofalskéhoFoto Pavel Mazáč (Sport)
Kdyby vzápětí Kolář svůj gólový zápis zopakoval po vzorové kombinaci s Limberským a Bakošem, Slavia by možná už těžko hledala odpověď.

Plzeňany Kolářovo selhání hodně mrzelo. Vzápětí se totiž prosadili z první povedené akce i domácí, když Milutinovičův pas za obranu zužitkoval Pospěch.

Z něj se stal strůjce obratu: pět minut před poločasem obloučkem vyzval ke skórování osmnáctiletého mladíka Hurku, který si ranou pod břevno po dvou týdnech zopakoval gólový zápis v domácím utkání Slavie.

Když "sešívání" zápas otočili, Plzeň stála před výzvou rozvracet semknutou obranu. Po pasech svého kapitána Horvátha nebyli daleko od vyrovnání Pilař s Bakošem. V 80. minutě po Horváthově rohu rozpoutali hosté před brankou Čontofalského velký závar, ale Ďuriš míč do branky nedostal.

A těsně po něm ani Bakoš, jehož hlavičku vytáhl znovu slávistický brankář. I on tak měl velký podíl na tom, že Slavia poprvé od února 2009 a po čtyřech zápasech po sobě Plzeň porazila. Slávistům na konci nevadilo ani to, že Paprčiak po sólovém úniku promarnil šanci dát svůj první ligový gól.

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 2:1 (2:1)


Branky: 33. Pospěch, 40. Hurka - 28. Kolář. Rozhodčí: Jílek - Filípek, Košec.
ŽK: Nitrianský, Latka, Jarolím - Bakoš. Diváci: 8545.

Sestavy:

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Trubila - Cicman - Vlček (85. Zákostelský), Jarolím, Milutinovič (80. Duranski), Hurka - Pospěch (52. Paprčiak). Trenér: Straka.

Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Bystroň, Limberský (37. Řezník) - Horváth, Jiráček - Petržela (71. Ďuriš), Kolář, Pilař (85. Fillo) - Bakoš. Trenér: Vrba.


Vlček se snaží obrat o míč Řezník
Vlček se snaží obrat o míč Řezník

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud