19. listopadu 2011 • 11:59

Další třesk ve Spartě: Na Letné končí legendy Řepka i Blažek!

Autor: kub, kah, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez ohledu na případné změny ve vedení klubu dojde ve Spartě k výrazným úpravám hráčského kádru. Ohroženým druhem budou během zimní přestávky především nejstarší a nejlépe placení hráči. Včetně dvou ikon – Tomáše Řepky a Jaromíra Blažka.



Podle informací deníku Sport Tomáš Řepka s Jaromírem Blažkem v blížící se zimní přestávce Letnou opustí – a to i v případě, že generálním sportovním manažerem zůstane Jozef Chovanec a trenérem Martin Hašek.

„Vše k tomu směřuje, s oběma hráči se už ve Spartě nepočítá,“ tvrdí zdroj blízký vedení klubu.

Oba veteráni upadli v nemilost po prvním zápase play off Evropské ligy na hřišti rumunského FC Vaslui. Sparta zde klíčový zápas úvodu sezony nezvládla, prohrála 0:2 a nakonec vypadla. Blažek s Řepkou měli na inkasovaných gólech svůj podíl viny, ale nikoho zřejmě v první chvíli nenapadlo, že by mohlo jít o poslední vystoupení obou legend ve sparťanském dresu.

Dny Tomáše Řepky a Jaromíra Blažka jsou ve Spartě sečtené.Foto profimedia.cz

Jak osmatřicetiletý gólman, tak o rok mladší stoper se totiž v A týmu od té doby neobjevili. Tedy pokud nepočítáme středeční Blažkovo vystoupení v odvetě Ondrášovka Cupu se Znojmem, která byla beztak formalitou.

Řepku odsunula konkurence Jarošíka, Zápotočného a Brabce až na pozici čtvrtého stopera, Blažkovo místo v brance zase zaujal zatím spolehlivý Milan Švenger.

Na Spartě si tak dali na jedné straně rovnice dohromady nízká perspektiva + vysoký plat – a na druhé jim vyšlo, že je nejvyšší čas spolupráci s oběma legendami ukončit.

 

„Řeší se vlastně už jen způsob, jak k tomu dojde, aby to bylo vzhledem k tomu, co oba kluci odvedli, pokud možno důstojné,“ říká jeden ze zasvěcených. „Pravděpodobně Sparta Řepku i Blažka z jejich kontraktů vyplatí.“

V době, kdy Blažek, Brabec a Řepka byli nepostradatelnými.Foto Michal Beránek (Sport)
Dotyční však zatím o ničem nevědí – a žádné informace dosud nemá ani jejich agent Pavel Paska. „Příští týden mám v plánu schůzku s panem Křetínským, pak se vyjádřím.“

Rozhodnutí však už padlo.

Tito veteráni však nejsou jedinými hráči současného kádru v ohrožení. Velmi nejistá pozice je také v případě trojice jiných třicátníků: Daniel Zítka, Libor Sionko a Erich Brabec.

Posledně jmenovaný se navíc netajil tím, že není spokojený s vysedáváním na lavičce a zřejmě bude mít zájem na odchodu. Mimochodem, před časem se prý setkal s Františkem Strakou, trenérem Slavie, z níž byl Brabec v roce 2009 vyhozen…

Vstoupit do diskuse
14

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud