20. listopadu 2011 • 17:00

Hradec po 523 minutách skóroval a uhrál s rozjetou Slavií remízu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Hradce Králové se v první lize po 523 minutách dočkali vstřeleného gólu a v utkání 14. kola remizovali s rozjetou Slavií 1:1. Hosty poslal do vedení před pauzou z penalty Pospěch, za domácí srovnal krátce po příchodu z kabin Černý. Červenobílí tak po třech výhrách za sebou klopýtli, Východočeši protáhli sérii bez vítězství už na sedm duelů.



První půle příliš vzruchu nepřinesla. Hradečtí sice většinou hráli na polovině hostů, jenže nebyli vůbec nebezpeční. Za zmínku stála snad jen Černého hlavička po dvaceti minutách a následný závar.
Slavia sice nehýřila aktivitou, na rozdíl od domácích ale byla přímočařejší. Nejprve urostlý Pospěch perfektní kličkou přehrál Fischera, jeho následnou přihrávku před bránu však zablokoval ve skluzu stoper Hochmeister.

Podruhé už Pražané slavili. Hloušek donutil agresivním napadáním k chybě záložníka Janouška, vystihl jeho malou domů a Janoušek ho fauloval.

Z penalty se pak minutu před přestávkou nemýlil Pospěch, který napálil míč prudce pod horní tyč. Ani průběžné vedení však slávistické příznivce neodradilo od dalších pokřiků proti novému kouči Františku Strakovi.

Druhá půle začala malým domácím zázrakem a nejméně skórující tým ligy po 523 minutách konečně dokázal přerušit sérii střeleckých nezdarů.

Zásluhu na tom měli dva nejlepší hráči zápasu. Rychlík Štěpán utekl ve 48. minutě po pravé straně a jeho přihrávku po zemi proměnil levou nohou Černý.

Právě on byl posledním střelcem "Votroků". Trefil se 25. září a zařídil remízu 1:1 v Mladé Boleslavi. Ve stejném střetnutí pak neproměnil penaltu a zahájil téměř dva měsíce trvající královéhradeckou mizérii.

V dalším průběhu druhé půle se oba týmy zlobily na sudího, že neodpískal po sporných momentech penaltu. Slávista Janda i domácí střelec Černý byli tvrdě atakováni v pokutovém území, hvizdu sudího se však nedočkali.

14. kolo první fotbalové ligy:

FC Hradec Králové - Slavia Praha 1:1 (0:1)
Branky: 48. Černý - 44. Pospěch z pen. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Štěrba. ŽK: Fischer - Latka, Milutinovič. Diváci: 6543.
Sestavy:
Hradec: Koubek - Plašil, Hochmeister, Fukal - Pávek (86. Schwarz), Fischer, Janoušek, Poděbradský (71. Zelený) - Černý, Štěpán (83. Jandík), Dvořák. Trenér: Kotal.
Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Hloušek - Vlček (72. Milutinovič), Janda, Petrák, Hurka, Trubila - Pospěch. Trenér: Straka.

Ohlasy trenérů
Oba trenéři se shodli, že zápas měl dvě části rozdílné části. "Hrálo se utkání rozdílných poločasů," řekl kouč Hradce Králové Václav Kotal.

"Po první půli jsem byl dost podrážděný, ale ve druhé jsem byl už mnohem spokojenější," přidal se slávistický trenér František Straka.

V první půli měl Hradec převahu, nevyužil ji však. "Je pravda, že jsme měli opticky navrch, ale zbrklostí a nepřesnou přihrávku jsme přišli o gólové šance. Naše problémy pak vyvrcholily penaltou těsně před přestávkou," řekl Kotal.

Straka připustil, že v prvním poločase jeho svěřenci zaostávali. "Potvrdilo se, že v Hradci je horká půda. Domácí nás přehrávali, my jsme byli bázliví, rozdíl byl v agresivitě. Brejkové situace jsme řešili špatně, ale druhý poločas byl už o mnoho lepší," prohlásil Straka.

Druhou půli vyzdvihl také Kotal. "Druhý poločas hodnotím velmi kladně. Tým se v kabině semknul, šli jsme do rizika, zápas měl najednou dramatičnost i tempo. Nakonec si myslím, že to skončilo spravedlivou
remízou," dodal Kotal.

I podle Straky mělo druhé dějství vyšší úroveň. "Hrálo se nahoru dolů. Urvali jsme bod a jsem rád, že držíme sérii," připomněl, že jeho celek už čtyři kola neprohrál. "Na druhé půli můžeme postavit další věci," dodal slávistický trenér.

 

Pospěch právě střílí první branku utkání z pokutového kopu
Pospěch právě střílí první branku utkání z pokutového kopu

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud