23. listopadu 2011 • 01:04

Žižkovský Pulpit je muž na odstřel. Nahradit ho má Nádvorník

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předposlední místo v tabulce a především porážka v přímém souboji o záchranu na hřišti Českých Budějovic bude s největší pravděpodobností stát místo trenéra Viktorie Žižkov Martina Pulpita.



Změnami v realizačním týmu se celé úterý zabývalo vedení klubu. A ve hře byly tři varianty – odvolání kouče Martina Pulpita a jeho nahrazení trenérem odjinud, Pulpitův odchod na měsíční dovolenou a dočasné zvýšení kompetencí asistenta Romana Veselého, nebo angažování zkušeného poradce.

„Cítíme, že tým potřebuje impuls, výkon v Českých Budějovicích byl opravdu velmi špatný,“ uvedl pro Sport nejmenovaný člen vedení Viktorie.

Jednání žižkovského klubu nicméně komplikoval fakt, že prezident Miroslav Vinš, který má poslední slovo, je momentálně v Malajsii.

Definitivní rozhodnutí do uzávěrky tohoto vydání deníku Sport nepadlo, nicméně Pulpitův vyhazov byl velmi pravděpodobný. Hlavním kandidátem na uvolněné místo je Roman Nádvorník, momentálně kouč druholigové Vlašimi.

„Ale počítáme s tím, že Vlašim nám ho asi neuvolní,“ přiznal nejmenovaný žižkovský funkcionář. V tom případě v úvahu přicházejí Michal Petrouš, v současnosti trenér B–týmu Slavie, Luboš Urban nebo Zbyněk Busta. Urban vedl v první lize Plzeň a střížkovské Bohemians, Busta pro změnu Bohemians 1905.

Čtyřiačtyřicetiletý Pulpit přišel na Žižkov loni v létě a dovedl tradiční klub nečekaně zpět do první ligy. V ní však nezkušený tým zatím získal jen sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu. „Pokud se chce Žižkov zachránit, musí pro jaro výraznějším způsobem zkvalitnit kádr,“ uvedl Pulpit během podzimu několikrát.

Na podzim zatím padli v Gambrinus lize tři trenéři – českobudějovického Jiřího Kotrbu nahradil František Cipro, Karola Marka v Baníku Pavel Malura a Michala Petrouše ve Slavii František Straka.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud