27. listopadu 2011 • 19:46

Olomouc odvolala po prohře s Hradcem trenéra Psotku

Autor: riš
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍME PRVNÍ - Fotbalisty Olomouc už nepovede trenér Zdeněk Psotka. Po prohře 0:2 s Hradcem Králové v 15. ligovém kole vedení klubu trenéra, o kterém se mluvilo v souvislosti s pražskou Spartou, odvolalo. Prozatímním koučem byl jmenován Augustin Chromý, dosavadní šéftrenér mládeže.



Zdeněk Psotka normálně ohodnotil zápas na tiskové konferenci, teprve poté zasedlo představenstvo, které rozhodlo o jeho konci.

"Když už je v našem domácím prostředí Hradec Králové lepší než my, je potřeba s tím něco udělat. Aby se v Ostravě, kde nás čeká příští a velice důležitý zápas, něco podobného neopakovalo," prohlásil předseda představenstva Sigmy Josef Lébr.

Minimálně v posledním zápase podzimu povede tým Augustin Chromý. "Nemůžu vyloučit, že Chromý bude trenérem Sigmy i na jaře, ale po podzimní části sezony si nad tím sednem a budeme to teprve řešit," nechtěl Lébr spekulovat o Psotkově nástupci.

Odvolaný kouč - v osmatřiceti letech nejmladší v lize - se k vyhazovu příliš vyjadřovat nechtěl. "Představenstvo na to má samozřejmě právo. Já jsem rád, že jsem mohl v Sigmě trénovat," konstatoval pro iSport.cz Psotka.

O něm se nedávno mluvilo v souvislosti s plánovanými změnami v pražské Spartě, kde měl nahradit trenéra Martina Haška. Nabídku od Sparty ale Psotka popíral.

Gottvald se vrací na scénu?

Podlé Lébra se olomoucký klub chystá představit veřejnosti také nového sportovního ředitele. "Jeho jméno zatím prozrazovat nebudu, za nějaký čas se jej veřejnost dozví," řekl šéf Sigmy.

Podle zákulisních informací je velice pravděpodobné, že se novým sportovním ředitelem stane Jan Gottvald, někdejší šéf Drnovic.

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud