1. prosince 2011 • 16:52

Sparta shání dalšího Bonyho! Na Letné zkouší dva Afričany

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
41
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stomilionová odměna za Bony Wilfrieda, slibně rozjetá budoucnost Leonarda Kweukeho. Góloví forvardi jsou špičkou ledovce a hlavní motivací, proč Sparta znovu loví v afrických vodách. Na Letné momentálně testují další dva hráče tmavé pleti. S týmem trénovali záložník Koffi Christian a stoper Deli Simon, kteří se k prvnímu mužstvu připojili z rezervy.



Na středečním tréninku sparťanského áčka přibyly dvě nové tváře. Zkusit štěstí přišla dvojice z Pobřeží Slonoviny, krajané exsparťana Bonyho Wilfrieda. Koffi Christian i Deli Simon jsou z klubu Africa Sports a trenér Martin Hašek je poprvé přivítal mezi hráči A-týmu.

"Oba hráči začali v rezervě Sparty, a protože se líbili, šli na testy do áčka. Takhle to měl i Bony," vysvětlil deníku AHA! hráčský agent Dalibor Lacina, který někdejší sparťanskou hvězdu zastupuje. Oba nyní mohou dokázat, že si šanci zaslouží a třeba se jim povede napodobit slavnějšího krajana, po kterém v současné chvíli dokonce pokukuje i Chelsea.

Sion (vpravo) je jedním z afrických hráčů, které Sparta momentálůně testujeFoto Foto pro AHA!: Mária Rušinová

Během přípravného období podobných hráčů na Spartě určitě přibyde. Letenští africké borce zkouší metodou pokus-omyl, u některých fotbalistů jim trefa vyjde. Pokud ano, může si vedení spokojeně mnout ruce. Opět lze zopakovat příklad Bonyho Wilfrieda, kterého Sparta loni v lednu prodala do Arnhemu za čásku pohybující se okolo sto milionů korun.

Naopak angažmá na Letné se chýlí ke konci dvojici "mužů na odstřel". Tomáš Řepka sice má smlouvu až do léta, ale je velmi pravděpodobné, že ho vedení klubu vyplatí a v zimě odejde. Spolu s Jaromírem Blažkem by je ve svém týmu ráda přivítala Viktoria Žižkov.

Stejný osud jako u dvojice zkušených hráčů může potkat i současného GSM Sparty Jozefa Chovance. Jeho pozici pravděpodobně zaujme Jaroslav Hřebík, v současnosti trenér reprezentační devatenáctky.

Zklamaní sparťanští hráči po bezbrankové remíze s Duklou
Zklamaní sparťanští hráči po bezbrankové remíze s Duklou

Vstoupit do diskuse
41

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud