8. února 2012 • 10:10

Vízek: Kweuke je nervově labilní, budou ho provokovat každý zápas

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
30
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rasistické urážky Pavla Pergla na Leonarda Kweukeho, třaskavé fotbalové téma posledních dní. Kamerunského útočníka Sparty vytočily peprné poznámky obránce Bellinzony, kvůli kterým se nedohrál přípravný zápas ve Španělsku. "Přijdou provokace i v lize," myslí si fotbalový internacionál Ladislav Vízek.



Někdejší reprezentant a fotbalový glosátor incident rozebírá v pravidelném sloupku pro deník Sport. "Kweuke si to nevymyslel, Pergl mu asi v návalu vzteku něco řekl. I on ostatně přiznal, že na něj pokřikoval anglicky," přiznává Vízek.

"Řekl jsem mu You fucking shit! a You fucking bastard! – ale to není nic rasistického, to mi on taky řekl desetkrát," brání se Pergl. Kweukeho ale měl nazvat také Fucking monkey, neboli zasr.... opice. Přidat měl ještě slovo nigger, tedy negře.

"Jestli to byla ta dvě slova – fuck a shit – tak to snad ani nadávky nejsou. V každém americkém filmu je to základ konverzace, to říkal i Pepek námořník, když otvíral konzervu se špenátem. To je stejné, jako kdyby u nás někdo zaklel „do psích slin“," brání Pergla Vízek.

"Jestli ale padlo slovo opičák, tak to nepomíjím, to je ošklivá nadávka. Rasistická a to je hodně ubohý. Mě by opičák neurazil, mnozí bílí jsou kolikrát lidoopům mnohem víc podobní, ale Afričané jsou na to citliví, tak to nedělám," dodává Vízek.

Podle něj Pergl dosud nezkousl předčasný konec ve Spartě, kde působil v letech 2003 - 2005. "Cítí se zhrzený, takových hráčů běhá po našich trávnících hodně. Odejít ze Sparty ne zcela dobrovolně – ten pocit je strašný a v něm bude. Je to podle mého znát i z toho, jak mluvil o Jardovi Hřebíkovi," pokračuje Vízek.

Někdejší kanonýr Dukly a reprezentace souhlasí s pohledem fotbalového trenéra Miroslava Beránka, se kterým události ve Spartě probíral.

"Měl dobrý postřeh. Teď musí Sparta očekávat, že přijdou provokace i v lize. Ať je na to připravená. Když je Kweuke tak labilní, že se zhroutí, budou ho provokovat každý zápas. Sparta ještě titul nemá a dojít si pro něj nebude žádná prča," připomíná.

Takhle došlo k potyčce mezi hráči Sparty a Bellinzony, kterou vyvolal spor mezi Pavlem Perglem a Leonardem Kweukem
Video se připravuje ...

Marek Matějovský se snaží uklidnit Pavla Pergla, další hráči obklopili Kweukeho
Marek Matějovský se snaží uklidnit Pavla Pergla, další hráči obklopili Kweukeho

Vstoupit do diskuse
30

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud