23. února 2012 • 17:53

Ondřejka si za hrubý faul na Krejčího šest zápasů nezahraje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalista Slovácka Václav Ondřejka dostal za hrubý faul na sparťana Ladislava Krejčího v prvním jarním ligovém kole od disciplinární komise Fotbalové asociace ČR trest na šest soutěžních utkání. Klub z Uherského Hradiště s verdiktem nesouhlasí a odvolá se proti němu.



Disciplinárka zároveň na dnešním zasedání zahájila řízení kvůli výtržnostem fanoušků při duelu Mladá Boleslav - Ostrava a pozvala zástupce obou klubů na příští jednání.

Ondřejka v sobotu na Spartě hrubě fauloval domácího mladíka Krejčího a vyřadil ho ze hry nejméně pro nadcházející páteční duel v Hradci Králové. Své počínání označil čtyřiadvacetiletý útočník Slovácka za zkrat a po zápase se omluvil.

"Disciplinární komise rozhodovala v kontextu s podobnými zákroky a tresty z minulosti. Trendem je trestat surovou hru. V tomto smyslu jsou instruováni rozhodčí a pochopitelně také posuzování disciplinární komisí jde s tímto trendem ruku v ruce," uvedl v prohlášení předseda disciplinární komise Jiří Golda.

Disciplinárka udělovala v posledních letech podobně vysoké tresty za údery loktem nebo za napadení pořadatele. Za první prohřešek byli potrestáni teplický Milan Matula osmi a jeho spoluhráč Petr Lukáš s Petrem Švancarou ze Slovácka šesti zápasy. První dva se nakonec dočkali zmírnění trestu o dvě utkání.

Za vulgární urážky rozhodčího a napadení pořadatele dostal v září 2007 tehdejší sparťan Tomáš Řepka sedmizápasový distanc, kladenský David Zoubek za obdobný incident v květnu 2010 nehrál čtyři měsíce.

Slovácko s výši trestu nesouhlasí a obrátí se na odvolací a revizní komisi FAČR. "Výši trestu považujeme za nepřiměřenou. Máme za to, že disciplinárka znovu podlehla mediálnímu tlaku a již poněkolikáté udělovala exemplární tresty na úkor našeho klubu nemající obdobu doma, ani v rámci UEFA," uvedl klub v prohlášení na svém webu.

"Rádi bychom viděli, že si disciplinárka tak rázně počíná i v pro fotbal zásadnějších kauzách, potom bychom snad pro podobné tresty měli i pochopení. Tímto nezpochybňujeme hráčovo provinění ani jej nijak neomlouváme," stojí v prohlášení Slovácka.

Komise na svém prvním letošním zasedání také řešila výtržnosti z nedělního duelu mezi Mladou Boleslaví a Ostravou, který byl kvůli nepokojům v hostujícím sektoru na začátku druhé půle asi na čtvrt hodiny přerušen.

Disciplinárka zahájila řízení s oběma kluby: zástupce Mladé Boleslavi pozvala na příští zasedání kvůli porušení povinností pořadatelské služby, funkcionáře Baníku pak kvůli masovým výtržnostem hostujících fanoušků.

Řadění ostravských chuligánů odstartoval incident pod "kotlem" Mladé Boleslavi, kde jednoho hostujícího příznivce polské národnosti, který vnikl na trávník, v přítomnosti pořadatelů zmlátil zřejmě také domácí fanoušek. Na to reagovali "Baníkovci" v protějším sektoru a pustili se do bitek s pořadateli. Zasáhnout musela policie. Dvěma fanouškům už soud ve zkráceném řízení zakázal vstup na fotbalová utkání.

Disciplinárka také zahájila řízení s teplickým koučem Petrem Radou kvůli jeho vystupování v nedělním duelu s Plzní. Předvolán je i kapitán Severočechů Petr Lukáš, který si nepodal ruku s rozhodčím. Tepličtí prohráli 3:4. Komise bude rovněž řešit incident v duelu Dukly Praha se Žižkovem, při němž jeden z pořadatelů napadl hostujícího fanouška.

Kvůli rasistickým projevům části olomouckých diváků při pondělním utkání s Českými Budějovice zahájila komise řízení se Sigmou. Disciplinárka také prošetří podnět agenta Jiřího Stejskala, plzeňského Václava Pilaře a Asociace fotbalových agentů na místopředsedkyni České asociace fotbalových hráčů Markétu Haindlovou. Ta podle nich Pilařovi zkomplikovala chystaný přestup z Plzně do Wolfsburgu, z kterého v lednu nakonec sešlo a hráč na jaře zůstane ve Viktorii.

Na 8. března pozvala disciplinárka zástupce Bohemians 1905 a majitele FC Bohemians Praha Michala Vejsadu. "Klokani" tvrdí, že Vejsada opakovaně na internetových stránkách zpochybňuje rozhodnutí FAČR tím, že zpochybňuje členství Bohemians 1905 v asociaci. Komise rovněž otevřela případ bývalého hráče Slavie Aleše Besty. Jeho bratr Marek tvrdí, že se Pražané k Bestovi nezachovali dobře v době, kdy byl zraněn.

Alexej Jedunov z Hradce Králové dostal za vyloučení trest na jedno utkání, v 18. kole si za čtvrtou žlutou kartu nezahrají také Luboš Loučka (Jablonec), Ivan Lietava (Dukla), Jiří Böhm (Slavia), Petr Javorek (České Budějovice) a dvojice sparťanů Marek Matějovský a Manuel Pamič. Dva zápasy vynechá po osmi žlutých kartách Michael Žižka z Bohemians 1905.


 

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud