8. března 2012 • 20:04

Straka rezignoval kvůli fanouškům: Nechci vystavovat hráče tlaku

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
19
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Strako, táhni na Spartu! Straka ven! Tyhle a mnohem horší pokřiky doprovázely praktický každý zápas Slavie. Fanoušci kouče se sparťanskou minulostí v Edenu nechtěli a dávali to od začátku najevo. Tak dlouho, až František Straka nevydržel. Nenávist publika byla jedním z hlavních důvodů trenérova předčasného konce.



"Jsem si moc dobře vědom toho, jak je pro klub i hráče důležitá podpora a přízeň fanoušků. Proto už nadále nechci hráče a mé spolupracovníky vystavovat negativním emocím a projevům, které doprovázejí každý zápas Slavie a které jsou mířeny výhradně na moji osobu. Cítím, jak moc to hráče herně i psychicky svazuje," uvedl Straka v prohlášení na klubovém webu.

Straka přišel do Slavie v říjnu, kdy nahradil Michala Petrouše. Jenže nevydržel ani celý ročník a předčasně balí kufry.

"Své rozhodnutí jsem dlouho zvažoval, samozřejmě mě mrzí, že odcházím od rozdělané práce, ale myslím si, že je to hlavně pro kluky v tuto chvíli nejlepší řešení," řekl kouč.

Třiapadesátiletý Straka byl od začátku svého působení v Edenu pod velkým tlakem fanoušků, kteří ostře nesouhlasili s jeho angažováním. Nelíbila se jim především trenérova sparťanská minulost. Příznivci při zápasech skandovali proti Strakovi nesouhlasná hesla a hlavně proto se prý zkušený kouč rozhodl rezignovat.

"Moc rád bych poděkoval celému týmu, který stál po celou dobu mého angažmá ve Slavii za mnou, a také všem lidem, kteří mi vyjadřovali podporu. Dávalo mi to motivaci do další práce," dodal impulzivní trenér.

Fotbalisté Slavie během zimní přípravy, kterou ještě vedl František Straka
Fotbalisté Slavie během zimní přípravy, kterou ještě vedl František Straka


"Situací se bude v pátek zabývat představenstvo klubu. Bude řešit, kdo povede tým v nedělním zápase s Jabloncem a případně také další výhled po tom nejbližším zápase," nastínila další vývoj mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.

V nedělním utkání Slavii s největší pravděpodobností dočasně povedou asistenti Martin Poustka, Petr Vrabec a Martin Vaniak.

Slavia bude v rozjetém ročníku jmenovat už třetího trenéra. Hlavním favoritem na Strakovo místo je Vítězslav Lavička, který po sezoně skončí v Austrálii.

Vstoupit do diskuse
19

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud