5. dubna 2012 • 15:54

Sparta zbrojí na Liberec, chystá změny. Tým burcoval i Křetínský

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta před sobotním klíčovým zápasem jara na hřišti vedoucího Liberce mobilizuje. Pražané, kteří po nedělní domácí prohře 0:2 s Příbramí klesli na druhé místo, vymýšlejí, s jakou obranou vyrukují do ligového šlágru. Podle trenéra Martina Haška ale žádná panika v táboře Sparty nevládne. Tým hned po nezdaru s Příbramí povzbudil klubový šéf Daniel Křetínský. Na hráče prý apeloval i s tím, že od nich v rozhodující fázi sezony čeká ještě větší zaujetí.



"V šatně jsme seděli všichni, když pan Křetínský přišel. Z jeho návštěvy mám pozitivní pocit. Říkal, že hráči s Příbramí podali dobrý výkon, ale měli smůlu. A dodal, že každý hráč v dalších zápasech ze sebe musí vydat ještě víc, sto procent, absolutní maximum, aby ten faktor smůly, nebo štěstí v dalších zápasech minimalizoval," řekl Hašek na dnešní tiskové konferenci.

Hráči Sparty po překvapivém selhání s Příbramí dostali dvoudenní volno, od středy zase najeli do pracovního rytmu. Pro trenéry je před duelem v Liberci největším rébusem, jak složí čtyřčlennou obranu, která v posledních zápasech chybovala.

Jisté je, že defenzivní linie dozná změn už ve čtvrtém ligovém utkání po sobě. Volné je opět místo pravého beka, kde vypadli zraněný Vlastimil Vidlička a nemocný Ondřej Kušnír.

"Nejsem šťastný, že tomu tak je. Každý trenér je rád, když má zvláště obrannou čtyřku a post brankáře stabilizovaný. Ale nevidím to jako handicap. Věřím, že v Liberci tentokrát nulu udržíme," prohlásil Hašek, jehož tým má soupeři co oplácet po podzimním debaklu 0:3 na Letné.

Zaskočit zde může univerzál Tomáš Přikryl, nebo defenzivní záložník Mario Holek, který na netradičním postu odehrál před dvěma týdny derby se Slavií. "Už jsme rozhodnutí, jak bude obrana v Liberci vypadat, ale oznamovat to dopředu nebudeme. Ale nemůžeme vyloučit ani další změny v sestavě," podotkl Hašek.

Sparťané přikládají duelu velkou váhu. Svědčí o tom, že už dnes - netradičně dva dny před utkáním - vyrazili na předzápasové soustředění. Jindy míří Pražané na soustředění v předvečer zápasu. Letenští chtějí najít klid v jabloneckých Břízkách, nedaleko od místa sobotního utkání.

"Nedovedu říci, jestli bychom na soustředění dva dny před zápasem jeli i ve chvíli, kdy by nás nečekal zápas s Libercem. Jde o to, aby naše příprava byla ještě intenzivnější. Věříme, že připraveni budeme velmi dobře," uvedl Hašek.

Jaroslav Hřebík s Martinem Haškem potřebují, sby Sparta uspěla v sobotu proti Liberci. Hráči od nich po prohře s Příbramí (0:2) dostali dva dny volno
Jaroslav Hřebík s Martinem Haškem potřebují, sby Sparta uspěla v sobotu proti Liberci. Hráči od nich po prohře s Příbramí (0:2) dostali dva dny volno

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud