Michal Petrák
6. dubna 2012 • 04:59

Jako Barcelona? Na naší hře to není vidět, vadí Jarošíkovi

Autor: Michal Petrák, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marně přemýšlí nad tím, proč se jeho Sparta na jaře trápí. Jeden z nejzkušenějších hráčů letenského týmu Jiří Jarošík však věří, že jeho celek nevýrazné výkony zlomí právě na hřišti lídra tabulky Liberce. „Máme jim co vracet. Vyškolili nás na Letné 3:0, bude pro nás určitě větší motivace hrát proti nim než třeba s Příbramí,“ slibuje stoper totální připravenost.



„Tenhle zápas pro nás bude na jaře asi nejdůležitější,“ je si vědom významu sobotního klání čtyřiatřicetiletý obránce, který v dresu Severočechů několik zápasů odehrál.

„Těším se. Je to jeden zápas, který nám ukáže, jak na tom opravdu jsme a jak dokážeme zabrat, když to je důležité,“ dodává.

Jak si bývalý hráč Celtiku vysvětluje nevýrazné výkony Sparty na jaře?  „Moc mě to mrzí. Příprava byla hodně povedená – nová, všichni jsme dřeli, makali, teď jsme na hřišti zdechlí. Přitom bychom měli být v super formě. Zaráží mě, proč to tak je. Na jaře to dřelo od prvního zápasu, nebyla přesvědčivá hra a teď už nejsou přesvědčivé ani výsledky.“

Hrát jako Barcelona? Na naší hře to není vidět, smutní Jarošík Hrát jako Barcelona? Na naší hře to není vidět, smutní JarošíkFoto Pavel Mazáč (Sport)
Problém vidí Jarošík ve změnách, které se během zimní přestávky ve Spartě udály.

„Máme každý rok nový mančaft a to se nedá tak rychle naladit. Mě mrzí, že není vidět posun ani během zápasu – není tam třeba dvacetiminutovka nebo hodina hry, kde by bylo vidět něco nového. Vím, že byla prohlášení, že budeme hrát jako Barcelona, ale ve hře to není vidět. A to mi vadí.“

Možné příčiny nepřesvědčivé hry i výsledků hledá zkušený stoper i jinde. "Ve všem tady hledáme chyby – jestli je špatná rozcvička, jestli moc spíme, jestli moc trénujeme... Kdyby se to opakovalo jednou nebo dvakrát – ale když to je pětkrát za sebou... Řešíme to všichni, nejen trenéři. Všechny nás to mrzí – výsledky i hra."

Jak moc chybí podle Jarošíka v týmu Tomáš Řepka? „To nemůžu hodnotit. Když jsem se vrátil, Tomáš nehrál, byl trochu znechucený, nevědělo se, co s ním bude... Soukromý život mu na pohodě taky nepřidal, byl naštvaný, protože viděl, že by mohl hrát a nehrál. Že by nějak řídil kabinu, když jsem přišel, to ne.“

VELKÝ ROZHOVOR S JIŘÍM JAROŠÍKEM ČTĚTE V DNEŠNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Nastoupí proti Liberci Libor Sionko?
Nastoupí proti Liberci Libor Sionko?

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud