9. dubna 2012 • 22:04

Slavia se dočkala první výhry pod koučem Poustkou, porazila Žižkov

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie porazili v dohrávce 24. ligového kola Žižkov 2:0 a po deseti zápasech a poprvé od 6. listopadu se dočkali vítězství. Červenobílé nasměroval v malém derby za výhrou v 58. minutě Bartlův vlastní gól, pojistku přidal Jarolím.



Domácí kouč Poustka se v pátém utkání na lavičce Slavie dočkal prvního triumfu a jeho svěřenci se posunuli na desáté místo. Viktoria po třech duelech bez porážky vyšla naprázdno a zůstává poslední s šestibodovou ztrátou na čtrnácté místo.

Duel týmů s druhým nejhorším útokem v lize měl nadějný ofenzivní úvod. Ve druhé minutě z úhlu o kousek přestřelil domácí Nitrianský, ještě větší šanci si pak v páté minutě připravil na opačné straně Sivrič. Balon si navedl z rohu vápna na střed a jen těsně minul vzdálenější tyč.

Lukáš Jarolím je u míče dříveFoto ČTK

Slavia od začátku získala vytrvalou převahu, do gólových možností se ale skrz pružně pracující obranný blok Viktorie dostávala velmi lopotně. Hostující brankář Kolář se zapotil až po polovině první půle. Nejprve u tyčky vyškrábl na roh střelu Böhma, který ještě na podzim oblékal žižkovský dres, a ještě víc se zaskvěl ve 28. minutě proti křížné ráně Jarolíma.

Tým zpod televizní věže byl permanentně pod tlakem, paradoxně si ale vytvářel nebezpečnější šance. Ve 38. minutě si Sivrič v úniku "zasekávačkou" položil dva beky a Berkovec jen sledoval, jak balon těsně minul šibenici. Na druhé straně těsně před pauzou hlavou netrefil Latka.

Žižkov týden po triumfu nad Bohemians 1905 toužil v Edenu po dalších třech bodech a po změně stran stejně jako proti "klokanům" přidal na aktivitě. Bálek šikovně tečoval centr do malého vápna a Berkovec měl štěstí, že srazil míč na roh. Blýskl se i Kolář, který poté zpod břevna vytáhl Cicmanovu umístěnou střelu.

Trubila v souboji s SivričemFoto ČTK

V 53. minutě už zvedal hostující Slodowy ruce nad hlavu, přímému kopu se ale postavilo do cesty břevno. A tak v 58. minutě udeřili červenobílí, byť jim k tomu Viktoria výrazně pomohla. Po pravé straně utekl Vlček a jeho střílený centr si do vlastní sítě srazil Bartl.

Žižkov ve snaze vyrovnat otevřel hru, prováhal ale několik nadějných centrů a čtvrthodiny před koncem ho za to domácí ztrestali pojišťující trefou. Dlouhý centr propadl až k Jarolímovi a ten střelou na bližší tyč propálil Koláře.

Slavia Praha - Viktoria Žižkov 2:0 (0:0)
Branky: 58. vlastní Bartl, 76. Jarolím. Rozhodčí: Kocourek - Pelikán, Ubias.
ŽK: Petrák, Dostál, Latka - Hílek, Kotyza, Slodowy, Milosavljev, Kolář, Nakamura, Sivrič. Diváci: 3986.

Sestavy:

Slavia: Berkovec - Dostál, Latka (90. Veselý), Hubáček, Trubila - Cicman, Petrák - Vlček (82. Milutinovič), Jarolím, Nitrianský - Böhm (74. Pospěch). Trenér: Poustka.
Žižkov: Kolář - Bartl, Kiidron, Kropík, Slodowy - Hílek - Sivrič, Valenta (85. Čermák), Kotyza, Milosavljev (59. Kalod) - Bálek (81. Nakamura). Trenér: Nádvorník.

Ohlasy po utkání

Slávistický kouč Martin Poustka se v pátém duelu na lavičce Pražanů dočkal první výhry a po zápase ho těšilo i to, že červenobílí zlomili desetizápasovou sérii bez vítězství. "Vykoledovali jsme si krásnou pomlázku v podobě tří bodů. Za to vítězství jsem nesmírně vděčný a jsem také rád, že jsme dali víc než jeden gól, i když ten první s přičiněním soupeře. Já jsem ho i tak připsal Standovi Vlčkovi, za ten výkon si to zaslouží," řekl Poustka na tiskové konferenci.

Těšilo ho, že jeho svěřenci získali tři body i v hodně "slepované" sestavě. "I s kádrem, který doznal změn kvůli zraněním a karetním trestům, jsme ukázali vnitřní sílu. V celém zápase jsme měli územní převahu, soupeř hrozil především z brejků. V první půli při nás při šancích Sivriče stálo štěstí, které jsme v předchozích utkáních neměli. Celkově jsme za vítězstvím šli a bylo to cítit i vidět," dodal Poustka.

Žižkovský kouč Roman Nádvorník uznal, že Slavia byla aktivnější, litoval ale promarněných brejkových šancí v první půli. "Slavia sice měla v prvním poločase lepší držení balonu, lépe kombinovala, ale měla jen jednu stoprocentní šanci. My jsme si vytvořili díky brejkům dvě stoprocentní šance, z nichž aspoň jedna měla být gól," řekl Nádvorník.

Důležitý byl podle něj úvodní gól. "Po změně stran jsme zase měli první větší šanci, když jsme trefili břevno. Pak jsme pustili Slavii do hry a dali první gól, bohužel vlastní. Druhý gól byl také tečovaný, vstřelili jsme si dva góly. Celkově Slavia vyhrála asi zaslouženě, nám se nedařilo to, co nás zdobilo v minulých zápasech," dodal Nádvorník.




Trubila v souboji s Sivričem
Trubila v souboji s Sivričem

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud