Jonáš Bartoš
16. dubna 2012 • 04:00

Plzeňští řešili remízu. Nepadla jen slova chvály, přiznal Pilař

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smutní, rozladění, hodně naštvaní. Fotbalisté Plzně nekončili duel s posledním Žižkovem se tříbodovým úsměvem ve tváři. Naopak – ztráta proti zachraňujícímu se týmu mistrovskou kabinou hodně zacloumala, po utkání bylo v šatně evidentně dusno. „Zápas si ještě musíme vyříkat,“ zlobí se západočeský kapitán Pavel Horváth i další hráči po remíze 0:0.



Už dvakrát měla na jaře Plzeň obrovskou šanci přiblížit se vedoucí Spartě a Liberci. Poprvé selhala doma s Olomoucí (0:4), další šanci dostali Horváth a spol. na Žižkově.

Stačilo porazit poslední tým tabulky a Plzeň by srovnala bodový účet s Libercem (ten má k dobru pondělní dohrávku s Baníkem Ostrava), na vedoucí Spartu by jí chyběly dva bodíky.

Jenže... Proti Žižkovu západočeským ostrostřelcům zvlhl střelecký prach. Ševinský, Petržela a další spálili všechny tutovky, výsledkem je bezbrankové skóre 0:0 a ztráta dvou bodů. Ta může mít v konečném účtování fatální následky, což si v Plzni moc dobře uvědomují.

„Je to zklamání, počítali jsme, že si odsud odvezeme tři body. Ale nasazení a důraz v koncovce tomu neodpovídal. Nebudu jmenovat, ale každý si sáhne do svědomí, jak se k těm situacím na hřišti postavil. Musíme si to vyříkat mezi sebou, takhle by to nešlo,“ štvou spálené tutovky kapitána Pavla Horvátha.   

Ten mezi novináře přišel hodně rozladěný. Šlo si lehce domyslet, že pár ostrých vět si se spoluhráči stihl vyměnit už bezprostředně po utkání v kabině. „To si necháme v šatně,“ odmítl konkretizovat Horváth, co se po utkání pod žižkovským vysílačem v plzeňském mužstvu dělo.   

Pavel HorváthFoto Pavel Mazáč (Sport)

„Určitě nepadla jen slova chvály. Chtěli jsme to rozhodnout ve druhém poločase, i přes nějaké šance se nám to bohužel nepovedlo,“ smutnil plzeňský záložník Václav Pilař.

„Když nejsme schopní dvakrát dát gól z malého vápna, tak nemůžeme vyhrát. Došlo k podcenění nějakých situací na hřišti, kvůli kterým jsme ten gól nedali. Tyhle zápasy musíme zvládat, pokud chceme hrát o špičku tabulky,“ štvalo Horvátha.

Smolařem nedělního deštivého podvečera byl Milan Petržela, který zazdil dvě jasné příležitosti. U té největší v 51. minutě mu míč z prázdné brány vykopl domácí stoper Kropík.

„Je to moje chyba, klukům se omlouvám. Beru na sebe, že jsme tady nevyhráli a budu se snažit to klukům vrátit,“ kál se osmadvacetiletý rychlík.

Marek Bakoš se omlouvá Štěpánu Kolářovi
Marek Bakoš se omlouvá Štěpánu Kolářovi

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud