16. dubna 2012 • 16:14

Damková a Fitzel zkoumali podezřelý zápas. Žádný podvod neodhalili

Autor: spo, qp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová asociace dala na starost Dagmar Damkové a Dušanu Fitzlovi prozkoumat jeden z jarních ligových zápasů a zjistit, zda nemohl být zmanipulován. "Prošetřili jsme to, ale nic podezřelého jsme neodhalili," řekl pro iSport.cz bezpečnostní manažer FAČR Martin Synecký, jehož na utkání upozornil Sportradar.



O jaký zápas šlo, to Fotbalová asociace nezveřejnila. Podle Syneckého proto, že se řídí strategií UEFA. "A ta je taková, že pokud se nic neprokáže, informace se veřejnosti nesdělují," uvedl.

"V rámci první ligy se tedy nevyšetřuje už žádný zápas. Je to ukončené," doplnil Synecký.

Podle informací iSport.cz zkoumali podezřelé utkání dva lidé z asociace - Dušan Fitzel a Dagmar Damková. Ani jeden z nich si na záznamu ničeho zvláštního nevšimnul.

"Musíte to brát tak, že Sportradar jsou matematici, kteří sbírají statistická data. Ale lidský faktor jim chybí," vysvětluje Synecký.

"Třeba se jim nezdá, že papírově slabší soupeř porazí tým z horních příček tabulky. Tak nás na to upozorní. My se na zápas podíváme a odepíšeme například: zápas takhle dopadl, protože slabší tým bojuje o záchranu a podal heroický výkon, zatímco silnější tým neproměňoval šance," popsal ve stručnosti spolupráci se Sportradarem Synecký.

Dodal, že v české lize podobných upozornění přichází od Sportradaru minimum, v řádech jednotek. "Česká liga je v tomto směru nejlepší v Evropě," pochvaluje si bezpečnostní manažer.

Práci má nyní "jen" s dorosteneckým zápasem Ostrava-Slovácko, které podle názoru komise rozhodčích i disciplinární komise řídil rozhodčí Tomáš Lakomý nestandardním způsobem. Synecký veškeré informace předal dnes policii.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud