18. dubna 2012 • 13:20

Vízek: Sparta je opatrná, ustrašená. Nemá kuráž zadupat protivníka

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výsledky Sparty připomínají pořádně divokou horskou dráhu. Když slavně zvítězí v Liberci a poslouchá slova chvály, o týden později přijde zklamání v podobě vydřené remízy s Teplicemi. "Sparťané se bojí, aby na ně nakonec nezbylo až třetí místo," naznačuje fotbalový internacionál Ladislav Vízek.



Spartu ve středu čeká pohárová odveta v Jablonci, v neděli pak klíčový zápas v Mladé Boleslavi. Pět kol před koncem ztrácí Hřebíkův výběr bod na Liberec a nemůže si dovolit další zaváhání. "V Boleslavi musíme za každou cenu zvítězit," ví sparťanský gólman Tomáš Vaclík.


Sparta na jaře zatím nepřesvědčuje, nenastartovala jí ani výhra ve šlágru s Libercem.

"Kolem mě chodí naštvaní a zklamaní sparťani a bojí se, aby na ně na konci sezony nezbylo až třetí místo," píše ve svém pravidelném komentáři pro deník Sport bývalý reprezentant Ladislav Vízek.

Jarní výkony Sparty se mu vůbec nelíbí. "Netuším, proč jich devět chodí dopředu, dozadu, všichni musej bránit, včetně Kweukeho, což je desátý do defenzivní party. Tak přece nehraje sebevědomý klub! Je to opatrný, ustrašený, chybí tomu kuráž protivníka zadupat. Takhle Sparta nikdy nehrála, kruci."  

Fotbalová Sparta má na jaře kolísavé výsledky, což potvrdilo její poslední zaváhání doma s Teplicemi (2:2)
Fotbalová Sparta má na jaře kolísavé výsledky, což potvrdilo její poslední zaváhání doma s Teplicemi (2:2)


Podle Vízka Sparta příliš spoléhá na mladíka Krejčího, který tým na jaře táhne. "Teplice eliminovaly Krejčího, což je ve Spartě v týhle chvíli asi jedinej fotbalista, takže domácí dlouhý minuty jen zírali, jak si je Radovi kluci voděj, a bod vyválčili jen náhodou," ohlíží se za remízou 2:2 s Teplicemi.  

Vízek si také rýpl do nástupce Jozefa Chovance, generálního sportovního manažera Jaroslava Hřebíka."Rudý národ se už několik měsíců utápí v naději, že GSM Hřebík přišel, aby viděl a zvítězil. Věřili ve stabilizaci, jenže stabilní je akorát to, že stabilní tam není vůbec nic."

"Áčko v lize promrhalo náskok, jednou zahraje, podruhý trapně kiksne, béčko padá z druhý ligy. Nedivím se tý frustraci," prozrazuje fotbalový glosátor.

Vízek zároveň přiznává, že ho momentálně zajímá úplně jiný zápas. "Naše liga je napínavá, ale do soboty dýchám jen pro souboj Barcelony s Realem. Na place bude takových deset nejlepších hráčů světa, čtyři z Top 5 v čele s mým oblíbencem Messim, těším se jako malý kluk," uzavírá.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud