13. června 2012 • 19:30

Že byl příchod Hřebíka velkou chybou? Nesmysl, říká Křetínský

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předseda představenstva fotbalové Sparty Daniel Křetínský považuje uplynulou jarní sezonu za velmi nešťastnou. To, že Letenští nezískali titul, podle něj ovlivnilo pět různých okolností. Zimní příchod Jaroslava Hřebíka na pozici generálního sportovního manažera jako velkou chybu nevidí a chce pokračovat v nastolené koncepci.



Pro nadcházející sezonu vytyčil dva hlavní cíle - získat po dvou druhých místech titul a postoupit minimálně do základní skupiny Evropské ligy.

"Uplynulý půlrok byl nešťastný z celé řady důvodů. Samozřejmě tím naprosto hlavním bylo tragické úmrtí Lukáše Přibyla. Pak to doplnilo, že jsme nebyli schopni získat titul," řekl novinářům Křetínský.

Rozhodně nepovažuje za chybu, že Sparta začala se změnami v polovině sezony, což přispělo k tomu, že nakonec ztratila titul.

"Příchod Jaroslava Hřebíka v zimě za velkou chybu nepovažuji. I když to proběhlo v polovině sezony, jednoznačně bylo v našich silách dotáhnout to do vítězného konce," řekl.

Hřebík je u příznivců v nemilostiFoto Jaroslav Legner (Sport)

Na tom, že Sparta po zimních změnách neudržela náskok šesti bodů a na jaře klesla za Liberec, se podle Křetínského podílelo asi pět okolností.

"Byla to taková shoda okolností. Jsem přesvědčený, že kdyby nějaká z těch okolností nenastala, tak jsme titul získali. Tím samozřejmě nechci měnit kritický pohled na vystupování A-týmu v jarní sezoně," zdůraznil.

Spartě podle něj chyběla větší spolehlivost výkonů.

"To se projevilo tím, že jsme dostávali branky, které bychom dostávat neměli, a zaváhali jsme v utkáních, která jsme měli zvládnout. Proběhla analýza a dospěli jsme k závěru, že jisté změny jsou potřeba," uvedl Křetínský.

Tou hlavní je příchod nového kouče Vítězslava Lavičky. Prý byl jasnou variantou číslo jedna. "Jsme přesvědčeni, že právě on je správným kandidátem do naší vize. Je to týmový hráč, je schopen pracovat koncepčně, je to sparťan a umí vytvořit pozitivní atmosféru," vyjmenoval Křetínský.

Jaroslav Hřebík a Martin HašekFoto Michal Beránek SPORT

"Věřím, že jeho působení bude úspěšné. Chceme konečně získat titul a postoupit minimálně do základní skupiny Evropské ligy," dodal.

Na jarní sezoně našel i pozitiva. "Myslím, že pokud budeme objektivně hodnotit způsob naší hry, tak můžeme číselnými údaji prokázat, že se nám podařilo naplnit jeden z cílů - zkvalitnění útočné fáze. Podařilo se také ve zvýšené míře dosáhnout zapracování mladých hráčů," řekl Křetínský.

Hřebík mohl být po zápase spokojenFoto Barbora Reichová (Sport)

Radost mu ale nedělá ekonomická situace. "S ekonomickými výsledky nemůžeme být spokojeni, jsou jednoznačně horší, než jsme předpokládali. Ale to není to hlavní, co mě ve Spartě trápí. Mnohonásobně víc mě mrzí, že nemáme titul, než to, kolik mě Sparta stojí," řekl Křetínský, který osobně vlastní ve Spartě 40 procent.

Zklamalo ho také chování sparťanských fanoušků. Kvůli výtržnostem v posledním kole s Českými Budějovicemi musejí Letenští odehrát dva domácí zápasy nové sezony bez diváků.

"Do značné míry je to pošlapání naší několikaleté práce. Naši fanoušci neunesli odpovědnost, kterou jsme na ně vložili. Budeme to muset přehodnotit. Někteří fanoušci, kteří chtějí chodit na stadion, si teď říkají, zda je tam bezpečně. Vrátili jsme se o pár let zpátky," dodal Křetínský.

Poprvé za sedm let se Daniel Křetínský, šéf Sparty, zúčastnil Ligového shromáždění
Poprvé za sedm let se Daniel Křetínský, šéf Sparty, zúčastnil Ligového shromáždění


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud