12. července 2012 • 09:45

Sparta posiluje Plzeň! Západočeši získali Hejdu a Zemana

Autor: iSport.cz, kub, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Sparťanský obránce Lukáš Hejda přestoupil do Viktorie Plzeň. Dvaadvacetiletý stoper, který minulou sezonu hostoval v Příbrami, se podle informací iSport.cz k týmu připojí už dnes na soustředění v Rakousku. Další plzeňskou posilou ze sparťanského tábora je Martin Zeman, který přichází na roční hostování.



Západočeši zaplatili za Hejdu podle informací iSport.cz deset milionů korun plus bonusy za odehrané zápasy. Spolu s ním přichází do Plzně i Martin Zeman, který se s klubem dohodl na ročním hostování.

„Na pozici stopera a levého záložníka je ve Spartě velká konkurence, Martin Zeman už na začátku přípravy dostal od klubu svolení hledat si angažmá, Lukáše Hejdu zbrzdily zdravotní problémy a nemohl se tak naplno zapojit do přípravy," uvedl v klubovém prohlášení člen představenstva Sparty Jakub Otava.

"Oba hráče jsme sledovali delší dobu a již několikrát v minulosti jsme o ně měli zájem. Dohoda se povedla až nyní a já jsem velmi rád, že je oba budu moct již v průběhu rakouského soustředění přivítat," vzkázal plzeňský trenér Pavel Vrba.

Hejda dostal v prvním týmu Sparty premiérovou ligovou šanci pod trenérem Chovancem, poslední rok a půl ale strávil na hostováních. Nejprve v Jablonci, loňskou sezonu odkopal v Příbrami.

Patří k mladým hráčům, na kterého mohla Sparta v budoucnu sázet. Kvůli velké konkurenci na postu středního obránce ale Hejda s týmem neodcestoval na soustředění do Rakouska.

Martin Zeman je druhou posilou Plzně, která přišla ze Sparty Martin Zeman je druhou posilou Plzně, která přišla ze SpartyFoto Michal Beránek (Sport)

Letenští na pozici stopera mají momentálně zkušenou dvojici Jarošík, Zápotočný, dále Jakuba Brabce, Švejdíka a Poloma.

Další západočeskou posilou je Martin Zeman. Levonohý záložník s pověstí problémového hráče strávil loňskou sezonu na hostování v rakouské Admiře. Nyní měl odletět na testy do Řecka (PAOK Soluň), ale nakonec se dohodl na působení v Plzni.

Mezi největšími konkurenty v boji o ligový titul nejde o první letošní transfery. Do Sparty zamířil gólman Marek Čech, který minulou sezonu odchytal v západočeském dresu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud