16. července 2012 • 11:17

Rada patří do Sparty, má jasno její bývalý šéf Vlastimil Košťál

Autor: spo, han
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud by dnes vládl ve Spartě, na post trenéra by nedosadil Vítězslava Lavičku, ale jiného muže – Petra Radu. Toho dokonce Vlastimil Košťál doporučoval při společných telefonátech Danielu Křetínskému, spolumajiteli letenského klubu. „Petr je nesmírně pracovitej,“ vysvětluje Košťál v rozhovoru pro deník Sport.



„S Danem (Křetínským) jsme o tom několikrát diskutovali. Samozřejmě nejenom o tom. Když je něco zapotřebí, tak si zavoláme. Ptal se mě ale na názor a můžu říct, že jsem mu poměrně jednoznačně doporučil právě Petra Radu,“ netají se Košťál, který je se zástupci Sparty Dušanem Svobodou a Danielem Křetínským v pravidelném kontaktu.

Čím nynější trenér Slavie Košťála zaujal? „Zaprvé je nesmírně pracovitej,“ okamžitě odpověděl.

„Zadruhé má skvělý přehled o hráčích, velmi široký. Zatřetí si myslím, že je v tom správném věku, kdy může fotbalu dát maximum. Začtvrté se domnívám, že má hlad po úspěchu, je to vítězný typ, vždycky za ním jde kabina,“ shrnul základní body.

Podle Košťála z Radovy práce profitoval třeba v Liberci Jaroslav Šilhavý, který v minulé sezoně získal pro Slovan mistrovský titul.

„Všude, kde Rada byl, vydoloval maximum z materiálu, který dostal k dispozici. Proto si myslím, že kdyby se dostal do Sparty, tak jim vyřeší problémy, které mají, to znamená získání titulu,“ je přesvědčený bývalý boss letenského celku.

Svoje doporučení ale Košťál vnímal jako jeden názor z řady, které mělo sparťanské vedení k dispozici.

„Ve finále se Dan Křetínský rozhodl jinak a já mu přeji, aby se rozhodl správně. Víťa Lavička je skvělý trenér, já proti němu vůbec nic nemám a je to i dobrý člověk. Věřme, že to bude fungovat,“ uzavřel Košťál.

Usměvavý hoteliér Košťál má spoustu práce a sparťanskou šňůrku na klíče
Usměvavý hoteliér Košťál má spoustu práce a sparťanskou šňůrku na klíče

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud