18. července 2012 • 07:50

Lafata čeká na přestup do Sparty. Pelta mě pokaždé zchladí, mrzí ho

Autor: kap, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jablonecký kanonýr David Lafata tuší, že má jednu z posledních šancí na větší přestup. V jednatřiceti letech by rád zamířil do Sparty, která o něj stojí. K dohodě o transferu zatím stále nedošlo a útočník v rozhovoru pro Sport neskrývá, že by angažmá na Letné rád přijal. "Manželka už je z toho na prášky," poznamenal nejlepší střelec posledních dvou ročníků Gambrinus ligy.



Sparťanský trenér Vítězslav Lavička si Lafatu dovede představit jako druhého útočníka vedle kamerunského obra Leonarda Kweukeho. "David Lafata hrál v přípravě na Euro jako podhrot, což je blízko tomu, co praktikujeme ve Spartě," říká novopečený letenský kouč.

Podle informací Sportu už došlo ke schůzce majitelů klubů Miroslavem Peltou a Danielem Křetínským, fotbaloví bossové si ale zatím definitivně neplácli. Dohoda pravděpodobně vázne na příliš vysoké přestupové částce, kterou Jablonec za svůj střelecký klenot požaduje.

"Chvílemi to vypadá, že by to mohlo klapnout. Jsme kamarádi s vedoucím mužstva Sparty Mírou Barankem, který mi volá a říká mi, že o mě mají zájem a že se to řeší," říká Lafata.

"Vzápětí mi ale zavolá majitel Jablonce pan Pelta, který mi řekne, že je to výmysl, protože s ním nikdo ze Sparty nemluví. Netuším, co se mnou bude, přitom bych sám rád věděl, jak na tom jsem," přiznává rozpaky reprezentační kanonýr.

Lafata by si angažmá v nejbohatším českém klubu rád zkusil, byla by to pro něj nová výzva. "Když mluvím s lidmi ze Sparty, cítím, že šance žije. Dodává mi to optimismus. A pak zavolá pan Pelta a ten mě zase zchladí," dodává smutně.

Podle slov jabloneckého útočníka ale Sparta s klubem o jeho přestupu nejedná. "Pan Pelta mi říká, že by mě klidně prodal, ale že s ním musí o tom někdo jednat. A prý ho pan Křetínský nekontaktoval. Že s ním prý nemluvil už asi tři neděle. Už fakt nevím, čemu věřit a čemu ne. Je to takové divné."

Sparta podle vyjádření klubu vyhlášeného kanonýra stále chce. "Náš zájem o služby Davida Lafaty stále trvá, nic se na tom nemění,“ potvrzuje mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Lafata by si na angažmá na Letné troufnul. "Moc bych do Sparty chtěl, byl by to pro mě největší přestup v životě, ale já to neovlivním. Když se nic nestane, budu hrát dál co nejlíp za Jablonec. Ale kdyby to nevyšlo, budu zklamaný," přiznává Lafata.  

Rozhovor s Davidem Lafatou čtěte ve středečním Sportu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud