23. července 2012 • 17:22

Smělé cíle Olomouce. Chceme hrát o titul, říká předseda Hanáků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Olomouce chtějí zakončit nový ročník první ligy umístěním do třetího místa. Na dnešní tiskové konferenci to řekl předseda představenstva Josef Lébr. Věří, že tým oproti minulé sezoně výrazně posílil, aby vybojoval účast v pohárech a navázal na triumfy v Poháru České pošty a Superpoháru.



Olomouc se měla na evropské scéně představit už letos, ovšem disciplinární komise UEFA ji vyřadila z 3. předkola Evropské ligy kvůli korupční kauze. Proto si chce vedení spravit chuť a zahrát si v Evropě za rok.

"Nebudeme se schovávat za nějaká alibi, říkáme otevřeně, že chceme bojovat o poháry. Cílem sezony je umístění do třetího místa. Případně do čtvrtého místa, pokud bude pohárové," prohlásil Lébr.

Nevyloučil ani to, že si Sigma dělá naděje na to, že by mohla promluvit také do bojů o titul, jak se nedávno nechal slyšet olomoucký brankář Zdeněk Zlámal.

Radost po zisku Superpoháru si užíval i kouč Roman PivarníkFoto Michal Beránek (Sport)

"Je skvělé, že hráči mají vysoké sebevědomí. Nemůžeme říct, že budeme mistry, ale bojovat o to budeme. O přední příčky bude bojovat sedm mužstev a bude záležet na sportovním štěstí, zraněních a podobně," mínil Lébr.

Vedení Sigmy je přesvědčeno, že pro novou sezonu výrazně posílilo, aby své sportovní cíle bylo schopné naplnit.

"Proti loňské sezoně jsme posílili o pět velmi kvalitních hráčů. Na mysli mám samozřejmě i návrat důležitých hráčů," připomněl Lébr příchod Michala Hubníka z hostování v Legii Varšava nebo návraty Jakuba Petra a Tomáše Hořavy po dlouhodobých zraněních.

Na hostování v Brně se pak řádně rozehrál útočník Martin Doležal, který byl v přípravě nejlepším střelcem Olomouce, přišel také ruský stoper Igor Golban.

Olomoucký brankář Zdeněk Zlámal se raduje se SuperpoháremFoto Michal Beránek (Sport)
"Mně i hráčům nezbývá než cíle, které byly stanoveny vedením, respektovat a snažit se je naplnit. Uvidíme, jak se bude tabulka vyvíjet, ale chceme do toho začít šlapat hned od prvního kola," konstatoval trenér Roman Pivarník, který tým převzal v létě po Petru Uličném, jenž zamířil do fotbalového důchodu.

Tým se má od čeho odrazit, jelikož v prvním soutěžním utkání sezony porazil v duelu o Superpohár mistrovský Slovan Liberec 2:0. Právě vítězná sestava by měla být tou, která dostane v úvodu sezony přednost. "Sestava z utkání s Libercem si vedla dobře. Byly tam nějaké chyby, ale s výkonem jsme byli spokojení," naznačil Pivarník.

Michal Ordoš (vlevo) se raduje s Martinem Doležalem z gólu na 2:0 v Superpoháru proti Liberci - vpravo smutný Artem ButeninFoto Michal Beránek (Sport)

"Ale nemáme ideální jedenáctku. Máme totiž sedmnáct kvalitních hráčů, kteří jsou schopni bojovat o sestavu. Přetlak je hlavně v útoku. Hráči musejí vnitřně zvládat konkurenci. Pokud nebudou hrát, musejí vytvářet dobrými výkony na tréninku tlak na ty, kteří hrají," dodal trenér.

Přetlak v kádru vyřeší zřejmě odchody mladých hráčů na hostování do druholigového HFK Olomouc. "Pokud budeme uvažovat o uvolnění hráčů na hostování, bude HFK naše první možnost," doplnil místopředseda Sigmy Robert Runták.

Olomouc do sezony vstupuje i s novým hlavním sponzorem: sázkovou kancelář Tipsport nahradila společnost Sigma Group.

Týmová fotka i s fanoušky za zády. Olomouc slaví triumf v Superpoháru
Týmová fotka i s fanoušky za zády. Olomouc slaví triumf v Superpoháru

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud