25. července 2012 • 15:27

Sparta o Lafatu už neusiluje. Ale i bez něj hlásí: Chceme titul

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Získat titul a postoupit do základní skupiny Evropské ligy. To jsou hlavní cíle pražské Sparty před nadcházející sezonou, do níž vkročí již tuto sobotu ligovým duelem s Duklou. Ovšem bez Davida Lafaty, ten na Letnou definitivně nepřestoupí.



Spartu těší, že přes léto nepřišla o žádného klíčového hráče. Nejvíce se spekulovalo o odchodu Ladislava Krejčího, jenž koketoval s Mönchengladbachem. Ovšem transfer nakonec letenské vedení zarazilo.

"Jsme rádi, že tým zůstal pohromadě," přikyvoval asistent trenéra Zdeněk Svoboda. "Složení mužstva je vyrovnané, ať se bavíme o zkušenostech nebo věku. V šatně všechno funguje, jsme připravení."

Matějovský: Nebojíme se jako jiní říct, že chceme titul

Cíle Sparty jsou stejné jako minulý rok: získat titul a postoupit do základní skupiny Evropské ligy.

"Důležitý bude ale také vstup do ligového ročníku proti Dukle," upozornil Svoboda s tím, že sparťané nesmějí podceňovat ani prvopočáteční cíle z úvodu sezony.

"Pokud první zápasy zvládneme vítězně, můžeme se naladit na vítěznou vlnu," uvědomuje si záložník Marek Matějovský. "Při tom se nebudeme ohlížet ani na Plzeň, ani na nikoho jiného. Pouze sami na sebe. Chceme titul a nebojíme se to jako jeden z mála klubů otevřeně říct."

Zda po zranění kotníku bude v sobotu na Duklu připraven, to je stále ve hvězdách. "Jestli budu hrát? Dobrá otázka, protože sám nevím. Osobně s lékařským týmem a fyzioterapeuty se ale snažíme pracovat na tom, abych byl do prvního zápasu fit. Uvidíme, jestli se to podaří," podotkl.

Budeme hrát ofenzivně, slíbila Sparta. Ale bez Lafaty

Sparta fanouškům slibuje produktivní a ofenzivní hru, z které budou mít dobrý pocit. Góly v rudém dresu ale určitě nebude střílet David Lafata. Jablonec měl vysoké požadavky, na které Sparta odmítla přistoupit.

David LafataFoto Jaroslav Legner Sport
"Jednání s Jabloncem, v tuto chvíli Sparta považuje za uzavřenou záležitost. Nedohodli jsme se," potvrdil mluvčí klubu Ondřej Kasík.

Naopak se finalizuje příchod albánského forvarda Bekima Balaje, který už je zpátky v Praze a nyní řeší poslední náležitosti smlouvy. Tu by měl podepsat na tři roky.

Další změny v hráčském kádru Sparta zatím neplánuje.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud