8. srpna 2012 • 17:25

Zranění zřejmě donutí fotbalovou Spartu k nákupu nových hráčů

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez Marka Matějovského a Ladislava Krejčího musí fotbalová Sparta zítra odehrát v Evropské lize odvetný zápas s rakouskou Admirou. Oba hráči s největší pravděpodobností budou chybět i v dalších ligových zápasech. Nabízí se tedy otázka: přivede vedení klubu do týmu nové hráče?



U Matějovského i Krejčího zatím nedokážou letenští lékaři stanovit datum jejich návratu. Přestože na Spartě věří, že se uzdraví v co nejkratší době, musí se klub zabývat také otázkou případného posílení kádru.

Trenér Vítězslav Lavička to nevyloučil."Momentálně uvažujeme pouze nad tím, jak se nejlépe připravit na zápas s Admirou. O téhle otázce můžeme přemýšlet potom."

Jedno z rozhodujících hledisek podle Lavičky je, jak rychle bude postupovat léčebný proces u hráčů, kteří jsou mimo hru. "Na to bychom se museli ohlížet," uvedl.

Kweuke zachránil Spartě vítězstvíFoto Pavel Mazáč (Sport)
Ale protože Sparta zatím neví, kdy se Matějovský a Krejčí zapojí do plného tréninku, spekulace nad dalšími nákupy sílí.

Mezitím však trenéři letenského celku musejí připravit oslabený tým pro odvetu s Admirou. Kdo Matějovského a Krejčího nahradí?

Prvního pravděpodobně jeden z dvojice Grajciar-Kadlec, druhého zřejmě Tomáš Přikryl.

"O sestavě nějakou představu mám, z části jsme to naznačili v ligovém zápase s Příbramí (2:1). Definitivně se ale rozhodneme po středečním večerním tréninku, resp. zítra dopoledne," uvedl Lavička.

 "Naší povinností je nahradit Matějovského a Krejčího tak, aby jejich absence nebyla na hře a výsledku znát," doplnil.

Sparta slaví první branku do sítě PříbramiFoto Pavel Mazáč (Sport)

Sparta vstoupí do druhého zápasu s dvougólovým náskokem, který chce v nejlepším případě navýšit a postoupit do 4. předkola Evropské ligy. Vyvarovat se musí podcenění soupeře, který přijede bez několika opor, včetně Patrika Ježka.

"Do utkání chceme jít s vědomím, že jsme si přivezli z Vídně dobrý základ, ale musíme být obezřetní, hrát zodpovědně. A nedat soupeři šanci vrátit se do hry o postup," podotkl letenský kouč s tím, že Sparta musí být týmem, který bude diktovat tempo hry. "Pokusíme se zaskočit soupeřovu obrannou fázi v době, kdy třeba nebude zformovaná."

Tvrdý hlavičkový souboj Kadeřábka s DivíškemFoto Pavel Mazáč (Sport)

Lavička také věří, že vedle postupu se zaktrativní hra, která pobaví více než deset tisíc fanoušků na stadionu. "Analyzujeme si každý zápas. Víme, co máme zlepšit a pracujeme na tom. Věřím, že to zítra ukážeme," zakončil.

Odveta je na programu ve čtvrtek od 20:00. Sledovat ji budeme na iSport.cz v podrobné ONLINE reportáži.

Pozor na dopravu a vstupenky

Sparta apeluje na fanoušky, aby vyrazili na zápas s časovým předstihem. Kvůli pracem kolem stadionu je komplikovaná cesta MHD i osobním autem. Navíc nefunguje obvyklé parkoviště na Letenské pláni. Klub zároveň varoval fanoušky, aby na utkání přišli s platným dokladem, jehož údaje se budou shodovat s těmi na vstupence. Jinak nebudou vpuštěni na stadion. Kdo si vypůjčí permanentku od známého, musí vyplnit formulář na webu sparta.cz.

Kouč Lavička nemohl být v prvním poločase s výkonem svého týmu spokojen
Kouč Lavička nemohl být v prvním poločase s výkonem svého týmu spokojen

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud