13. srpna 2012 • 16:29

Sparťanský žolík Pavelka se na Slovácku osvědčil v roli střelce i poradce

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta se v Gambrinus lize rozstřílela, když na Slovácku vyhrála 4:1. Trenér Letenských Vítězslav Lavička přitom vsadil ve 3. kole Gambrinus ligy na mladíky a ti mu důvěru splatili jasným vítězstvím. K ní Pražany nasměroval gólem David Pavelka, který nastoupil za áčko Sparty poprvé v kariéře.



Na lavičce nechal Leonarda Kweukeho, na tribuně Tomáše Přikryla, v Praze zůstal Andrej Kerič. Trenér Sparty vsadil na Slovácku na neopotřebované mládí a vyplatilo se mu to.

Záloha a útok měly věkový průměr 20,8 let! „Tohle je cesta, kterou jdeme. Je to pro nás velké povzbuzení do budoucna,“ podotkl Vítězslav Lavička po jasném triumfu.

Ve středové řadě dostal poprvé v ročníku příležitost David Pavelka. A patřil k nejlepším na place. „Ve Slovácku působil, měl velkou motivaci. Nastoupil místo Maria Holka, protože jsme chtěli být kreativnější. Povedlo se,“ radoval se Lavička.

Ten Pavelku využil i jako rádce, v minulé sezoně totiž hostoval právě ve Slovácku. „Říkal jsem trenérovi jen pár detailů,“ bagatelizoval svou roli hráč. „Myslím, že většina z toho opravdu vyšla,“ uculoval se autor první branky.

O pohodovém boji však Pavelka odmítal mluvit. „Skočil jsem do toho rovnýma nohama. Chtěl jsem se sem zajet podívat na návštěvu, ale takto je to lepší,“ reagoval na své nasazení do hry.

„Doufám, že jsme se tímhle nastartovali. Sparta by měla soupeře přehrávat,“ mínil talentovaný fotbalista.

Sparta se raduje po druhém gólu. Uprostřed je autor branky a nová posila Sparty, albánský útočník Bekim Balaj.Foto ČTK

Jeho nástup do základu zaskočil i protihráče. „Když jsem se s nimi zdravil před utkáním, byli překvapení. Ptali se mě ze srandy, jestli ještě budu někdy hrát fotbal nebo se už jen koukat. Trošku si rýpli,“ smál se Pavelka.

Premiérový zásah v české lize oslavil albánský útočník Bekim Balaj. „Nemůžeme ho využít v předkolech Evropské ligy, takže jsme využili jeho chyť nyní,“ uvedl Lavička.

Kouč byl rád, že nemusel poslat do hry kanonýra Kweukeho. Ten má z duelu s Admirou Vídeň zhmožděný kotník. „Vzhledem k průběhu jsme ho mohli nechat odpočívat. Těší mě, že umíme střílet góly i bez Lea,“ dodal.

V souboji Tomáš Košút ze Slovácka (vpravo) a Václav Kadlec ze Sparty.
V souboji Tomáš Košút ze Slovácka (vpravo) a Václav Kadlec ze Sparty.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud