27. srpna 2012 • 04:45

Kanonýr Lafata: Spartě nemusím nic dokazovat, chci ji porazit

Autor: hp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník David Lafata v létě toužil odejít z Jablonce do Sparty. Sen se ale dvojnásobnému nejlepšímu střelci nejvyšší soutěže nesplnil. V pondělí tak může vyhlášený kanonýr dostat svými góly letenský tým na lopatky. „Chci vyhrát, ale ne kvůli tomu, že chci Spartě něco dokazovat, ale proto, aby zvítězil Jablonec a měl tři body,“ prohlásil pro Sport český reprezentant.



Lafata odmítá, že by měl pro něj pondělní zápas výjimečný náboj. „Speciální by to pro mě asi bylo, kdybych byl na druhé straně, hrál za Spartu a přijel do Jablonce,“ tvrdil před bitvou s vicemistrem. Do sítě Sparty přitom v první lize nasázel už devět branek a střelecké konto by tak mohl zakulatit.

Posun do slavného klubu jej lákal, jenže změna dresu se nekonala. „Před ligou mi pan Pelta řekl, že nikdy s nikým ze Sparty o mně nejednal. Tím to pro mě skončilo,“ poznamenal Lafata. „Rád bych si angažmá na Letné zkusil, ale rozhodně se za každou cenu nikam necpu,“ dodal.

Na celé věci jej mrzí to, jak se během ligové přestávky měnily informace ohledně jeho možného přestupu do Sparty. „Z jedné strany jsem slyšel, že je to na dobré cestě. A pak zavolal pan Pelta s tím, že se nic neděje. Nevěděl jsem, na čem jsem. Byl jsem naštvaný. Ale už je to za mnou,“ doplnil Lafata.

Rozhovor s kanonýrem Jablonce Davidem Lafatou čtěte v pondělním Sportu.

Jablonečtí fotbalisté zápas s úřadujícím mistrem z Liberce vyhráli, teď chtějí dostat na lopatky i Spartu
Jablonečtí fotbalisté zápas s úřadujícím mistrem z Liberce vyhráli, teď chtějí dostat na lopatky i Spartu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud