15. září 2012 • 16:35

Limberský nafilmoval penaltu! Sparta řešila, že už nenastoupí

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ligový šlágr mezi Plzní a Spartou nabízí skvělou podívanou, ale i tryskající emoce. Plzeň šla v zápase do vedení ve 40. minutě z penalty, která se pískat neměla. Nařízena byla po nafilmovaném pádu Davida Limberského. Vedení fotbalové Sparty o poločasové přestávce jednalo o tom, že vydá pokyn nenastoupit do druhé půle. Důvodem byla právě zmíněná penalta. Hráči Sparty ale podle Ondřeje Kasíka, šéfa komunikace v letenském klubu, o ničem nevěděli. Vše bylo v moci šéfů Sparty. Duel se nakonec dohrál.



„Narazil jsem si balon s Pavlem Horváthem a zaškobrtl jsem o nohu jednoho ze sparťanů. Byl to jasný kontakt, jasná penalta,“ řekl o poločasové přestávce David Limberský pro ČT.

Podívejte se na celou situaci na videozáznamu:

Televizní záznam ho však usvědčil z filmování, neboť šel k zemi ještě dříve, než se ho sparťanský záložník Josef Hušbauer vůbec dotknul.

„Uhýbal jsem. Limba šel na bránu a nalétl do mě. Nevím, jak to vypadalo v televizi, ale radši k tomu nebudu už nic říkat,“ doplnil Hušbauer.

Spartu verdikt sudího Radka Matějka rozčaroval natolik, že její vedení podle šéfa komunikace v letenském klubu Ondřeje Kasíka uvažovalo o tom, že tým nenastoupí do druhého poločasu. Hráči o ničem nevěděli, vše řešili jen nejvyšší muži pražského klubu.

Nakonec se ale sparťané s mírným zpožděním na ploše objevili.

I hosté chtěli pokutový kop

Letenský záložník Hušbauer zároveň upozornil na dva zákroky plzeňských obránců, které zprvu vypadaly penaltově. „Jestli rozhodčí písknul tohle (Limberského pád), mohl písknout i situaci na druhé straně,“ zlobil se.

Co přesně měl na mysli? Tak především jeho souboj s Procházkou v 25. minutě, kdy po lehkém dotyku padl k zemi.

Mnohem hůře ale vypadal zákrok na Ladislava Krejčího o několik minut později. V obou případech zůstala píšťalka hlavního arbitra němá.

Na hřišti plály při zápase Plzně se Spartou nejen emoce, fanoušci opět propašovali do ochozů i bengálské ohně a další pyrotechniku.
Na hřišti plály při zápase Plzně se Spartou nejen emoce, fanoušci opět propašovali do ochozů i bengálské ohně a další pyrotechniku.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud