8. října 2012 • 21:58

Šmik, šmik a naděje Baníku byla pryč. Zápotočný hrál rukou, přiznal se

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Parádní nůžky útočníka Sparty Václava Kadlece srazila poslední tým Gambrinus ligy v hlavním městě do kolen. Mladý zabiják v rudém dresu se k efektnímu zakončení prosadil v 67. minutě po rohu kapitána Matějovského. Kaz na parádní pojistce sparťanského vítězství ulpěl poté, co při gólové akci zahrál rukou Tomáš Zápotočný.



Sparťanský náskok byl hubený, i když měli Pražané pár šancí, soupeři ne a ne poodskočit ve skóre. Kadlec měl možnost vstřelit gól už v první půli, po přihrávce Matějovského ale zazvonil jen na tyč. Chvíle slávy mladého střelce však ještě přišla.

Kapitán Sparty rozehrál v 67. minutě rohový kop, míč zasáhl ruku Zápotočného, a protože sudí akci nepřerušili, dostal se k parádnímu zakončení Kadlec.

"Je to pravda, rukou jsem hrál. Ale neúmyslně, byl to nekoordinovaný pohyb," přiznal se po utkání pravý obránce Sparty.

"Šel jsem do hlavičky, jedna ruka mi zůstala za tělem a trefilo mě to do ní. Bylo to nechtělé, byl jsem v nekoordinovaném pohybu. Asi byla chyba rozhodčího, že to neviděl a neodpískal," vysvětlil Zápotočný.

Nedůsledně bránící hráči Baníku se jen nešťastně hlásili, když reklamovali prohřešek proti pravidlům. Gól však platil a Spartě vynesl tři body.

"Asistent u toho stojí čtyři metry a má strach, že je na Spartě, nebo co? Že dostane koženou tašku? Nevím, proč to nezvedl," zlobil se po utkání ostravský brankář Antonín Buček.

Sparta uťala sérii ligových porážek, navázala na výkon z Evropské ligy s Bilbaem a předvedla výborný výkon. "Pořád máme co zlepšovat, ale jsme rádi, že jsme odehráli zápas bez inkasovaného gólu a uťali špatnou sérii," těšilo letenského kouče Vítězslava Lavičku.

Lukáš Droppa bojuje o míč se záložníkem Sparty Peterem Grajciarem
Lukáš Droppa bojuje o míč se záložníkem Sparty Peterem Grajciarem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud