Jakub Konečný
9. října 2012 • 17:08

Film o derby pražských „S“: Fanoušci v hlavní roli, zahraje si i dcera Řepky

Autor: Jakub Konečný, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Když se film DVA NULA poprvé promítal na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, kritici předpovídali, že jeho tvůrce fotbalová Sparta zažaluje. Opak je však pravdou. „Film viděl i majitel Daniel Křetínský a líbil se mu,“ uvedl režisér Pavel Abrahám. „Sparta projevila maximální součinnost, je to osvícený klub bez komplexů.“ Ve filmu hraje i Veronika Řepková, dcera ligového bouřliváka a jedné z ikon fanoušků letenského klubu. Řepka přitom momentálně hraje za České Budějovice.



Snímek, který jde do kin 25. října, je titulován jako komedie ze zákulisí derby Sparta-Slavia. Konkrétně toho z 9. dubna loňského roku, které dvěma góly rozhodl Leonard Kweuke. Kamerunský útočník se však ve filmu jen mihne, hlavní role patří fanouškům, pořadatelům či třeba televizním komentátorům.

Díky pozornosti upřené na fanoušky si ve filmu zahrála i dcera Tomáše Řepky. "Stejně jako ostatní postavy jsme Veroniku našli na stadionu. Jí se ten nápad líbil, a tak do toho šla. Ani jsem původně nevěděl, že je to dcera Tomáše Řepky," řekl Blesku Abrahám.

Dcera někdejšího letenského bouřliváka je na tribuně ve společnosti své kamarádky Eleonory. "Původně jsem vybral trojici, nakonec šly ale na tribunu dvě holky," doplnil pro Blesk režisér filmu.

A tak zatímco literární kritik Jiří Peňás řeší v teple zasklenné lóže, že mu čaj naservírovali do hrnku na kávu, trápí matadora České televize Pavla Čapka autor první branky. „Kweuke, nebo Kerič?“ ptá se kolegů Václava Drobného a Luďka Zelenky.

Známá sparťanská groupie se mezitím chlubí, že získala telefonní číslo na Vratislava Lokvence. Podobných pábitelských momentů je v díle, které točilo 22 kamer, nespočet.

„Aktéři podepsali svolení s natáčením, byla to od nás otevřená hra,“ tvrdí přitom scénárista Tomáš Bojar, který se s Abrahámem proslavil jako tvůrce dokumentu Česká RAPublika.

Ač se oba autoři deklarují jako sparťané, ani jednomu táboru fanoušků nestraní. Ze záběrů na slávistický kotel je sice zřejmé bučení na Kweukeho, ale to okamžitě vyváží opravdu nevkusná a hloupá antisemitská narážka provozního restaurace ze sparťanského tréninkového centra na Strahově.

Vět, za které by se normální člověk styděl, ostatně padne ve filmu dost a dost, jsme přece na fotbale.  

Film DVA NULA rozhodně stojí za vidění.

VIDEO: Podívejte se na oficiální trailer k filmu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud