Richard Šíma
14. října 2012 • 12:20

Baroš ukázal baníkovské srdce. Klubu dal milion, půl mají dostat hráči

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Tak tomu se říká mít baníkovské srdce. Bývalý ostravský útočník Milan Baroš, který se zúčastnil sobotních oslav devadesátiletého výročí založení Baníku, se rozhodl svému mateřskému klubu pomoci. Za dres, v němž Ostrava v sezoně 2003/04 získala mistrovský titul, dal rovný milion korun. S tím, že polovinu této sumy poukazuje přímo ostravským hráčům, druhou polovinu klubu.



Byl to šok pro všechny hosty večírku, který následoval po ukončení programu oslav na ploše Bazalů.

V rámci setkání s osobnostmi a partnery klubu se v síni tradic Bazalů konala aukce, jejímž vrcholem mělo být vydražení zmíněného dresu. Baroš požádal o slovo a oznámil, že dres za milion korun koupí.

Milan Baroš vydražil mistrovský dres Baníku ze sezony 2003/2004 za milion korunFoto www.fcb.cz

„Ještě teď, když si na to vzpomenu, mi z toho naskakuje husí kůže. Tak silný a emocionální moment to nejen pro mě byl,“ řekl Libor Adámek, spolumajitel Baníku.

„Milan ukázal, co to je mít mateřský klub ve svém srdci. Upřímně řeknu, že mi to vyrazilo dech. Nikdo nemůže pochybovat o tom, že mu na osudu tohoto klubu záleží,“ pravil Adámek.

Baroš, jenž nastoupil do večerního utkání Baníku proti týmu mistrů ligy z roku 2004 a jedním gólem přispěl k remíze 6:6, dal ještě před svým vstupem na hrací plochu najevo, že dění v Baníku sleduje.

Milan Baroš se vrátil na Bazaly, zatím jen v exhibičním zápase. Co říká o své budoucnosti, či co si myslí o minulém vedení Baníku?
Video se připravuje ...

„To co tady dokázal spáchat minulý majitel, to je skoro zločin,“ řekl. „Bylo by super, kdyby do toho vstoupilo město. Je to klub s velkou tradicí. Baník hraje o sestup a pořád má skoro nejvyšší návštěvy v lize,“ prohlásil stále ještě hráč Galatasaraye Istanbul pár dnů před hlasováním ostravského zastupitelstva, jež má rozhodnout, zda do struktur klubu město vstoupí, či nikoliv.

Milan Baroš věnoval Baníku v rámci aukce dresu milion korun - vymínil si ale, že půlka půjde na prémie hráčům
Milan Baroš věnoval Baníku v rámci aukce dresu milion korun - vymínil si ale, že půlka půjde na prémie hráčům

Pro budoucnost Baníku, jenž se pere s velkými dluhy z minulosti, bude verdikt zastupitelů mimořádně důležitý.

Kvůli finančním těžkostem, jež nedávno umocnila zpráva o faktickém krachu rumunského Temešváru, který měl ostravskému klubu doplatit dlužných dvacet milionů, mají hráči Baníku dočasně pozastaveno vyplácení prémií a bonusů.

Proto se Baroš rozhodl poukázat polovinu z darovaného milionu korun přímo jim.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud