15. října 2012 • 12:50

Příbramští fotbalisté se řezali v kleci. Agresivita se bude v lize hodit

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak nabrat sílu na souboje v první lize? Fotbalisté 1.FK Příbram mají jasno. Během reprezentační pauzy dostali pořádně do těla, když se věnovali bojovým sportům. Dřeli v posilovně, ringu i kleci, kde nastupují k zápasům bojovníci MMA. Pod vedením kouče Ladislava Erdélyiho posilovali tělo, trénovali pak výbušnost a agresivitu. To všechno se v Gambrinus lize může Příbramským nakonec náramně hodit.



„Fotbal, MMA, box a další kontaktní bojové sporty mají společné hlavně nasazení a to, že musíte používat hlavu, abyste dosáhli vítězství. V obou sportech na sobě musíte stále pracovat, abyste se stali nejlepšími. Ať už v ringu, kleci nebo na fotbalovém hřišti,“ povzbudil hráče Ladislav Erdélyi.

A pak už se šlo na věc. Hráči 1.FK Příbram kopali do boxovacích pytlů, posilovali horní část těla, zaměřovali se na dynamický rozvoj síly i další tréninkové metody, které jsou v KBC Příbram na denním programu.

„Hráčům tento trénink zpestřil přípravu. Je dobře, že kluci netrénují jen na hřišti. Pracovali hlavně na rozvoji síly, která je ve fotbale potřeba. Možná, že bychom tento způsob přípravy v budoucnu zopakovali. S panem Erdélyim jako trenérem jsem byl velice spokojený,“ hodnotil spokojeně kouč Karol Marko.

Příbramští si na vlastní kůži vyzkoušeli i dva chvaty, které se používají při zápase. Erdélyi jim detailně popsal, na co se používají a jak by se měly správně provádět.

„Je to velmi zajímavý způsob tréninku. My fotbalisté potřebujeme hlavně výbušnost a agresivitu, kterou jsme trénovali. Nejsem proti, aby se tento trénink v budoucnu opakoval,“ usmíval se útočník David Střihavka.

Spolupráci si pochvalovalo i vedení středočeského fotbalového klubu. "S KBC Příbram máme velmi dobré vztahy. Myslím, že hráči byli spokojení a tento trénink byl dobrým nápadem. Vysoká úroveň tréninku mne moc nepřekvapila, protože trenéra Erdélyiho znám a chodím k němu třikrát v týdnu trénovat sám,“ poznamenal Petr Větrovský, generální ředitel 1.FK Příbram.

Příbramští fotbalisté trénovali během ligové pauzy i bojové sporty, dohlížel na to i zkušený trenér Ladislav Erdélyi.
Příbramští fotbalisté trénovali během ligové pauzy i bojové sporty, dohlížel na to i zkušený trenér Ladislav Erdélyi.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud