19. října 2012 • 23:30

Slavia se po debaklu se Slováckem zvedla, v Edenu zdolala Příbram

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Fotbalisté pražské Slavie zvítězili v předehrávce 11. kola první ligy nad Příbramí 2:1 a napravili pohárové vyřazení v Ústí nad Labem a předešlou porážku na Slovácku.



  O výhře červenobílých rozhodli svými brankami Nitrianský a Škoda, v 78. minutě snížil Koukal. Slávisté udrželi v zápasech s Příbramí domácí neporazitelnost a minimálně do soboty poskočili na páté místo. Celek od Litavky klesl na předposlední pozici.

Eden se před utkáním kvůli výpadku proudu ponořil do tmy a zápas začal o devět minut později, než se podařilo zprovoznit všechna světla. Do slávistické sestavy se vrátil uzdravený stoper Latka, moc práce ale v defenzivě neměl.

Hosté se soustředili hlavně na pečlivé bránění a Pražané tak získali územní převahu, která ale zpočátku k šancím nevedla.

Příbramští pracovali v bloku spolehlivě a několikrát vyrazili do nebezpečného brejku. Pokaždé ale pokazili předfinální fázi. Slávistům se nedařilo dostat k Hruškovi kombinací, a tak hrozili ze standardních situací.

Fotbalisté Slavie se radují z vedoucí branky utkánFoto ČTK

Po půlhodině hry poslal do vápna centr z přímého kopu Hubáček, nabíhající Latka ale na gólovou spolupráci z nedávného derby nenavázal a trefil jen nohy příbramského gólmana. V 37. minutě už domácí slavili. Kiselův přímý kop vrátil na zadní tyči před branku Petrák a Nitrianský hlavou v pádu otevřel skóre.

Příbramští po změně stran dvakrát vystřídali, změnit obraz hry ale nedokázali. Pražané si udržovali převahu a brzy přidali druhý gól. Nitrianského rána ještě těsně minula horní roh branky, v 61. minutě už ale příbramský brankář Hruška kapituloval poté, co ho po Mičolově akci a centru prostřelil Škoda.

Hosté vypadali zlomeně, v 78. minutě se ale náhle vrátili do hry. Po sérii odrazů nekompromisní ranou snížil střídající Koukal. Příbram značně ožila, dotáhnout dvoubrankovou ztrátu jako před měsícem v Jablonci už ale nedokázala. Naopak mohla být ráda, že potřetí neinkasovala, když Koreš trefil tyč.

Slavia Praha - 1. FK Příbram 2:1 (1:0)
Branky: 37. Nitrianský, 61. Škoda - 78. Koukal. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Dobrovolný. ŽK: Hubáček (Slavia). Diváci: 5418.

Sestavy:

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Juhar - Petrák - Mičola, Zmrhal, Tusjak (79. Koreš) - Kisel - Škoda (90. Cicman). Trenér: Rada.

Příbram:Hruška - Jugas, Dejmek, Mišůn, Divíšek - Trapp - Krbeček, Mareš (46. Danoski), Kalivoda (73. Koukal), Šlapák - Střihavka (56. Wágner). Trenér: Marko.

Ohlasy po utkání

Slávistický kouč Petr Rada považoval výhru nad Příbramí za zaslouženou. "Myslím, že naše hra měla až na pár některých chyb dobré parametry. Jsou to pro nás velice důležité tři body. Měli jsme trochu obavy z toho, že Příbram bude povzbuzená posledním vítězstvím nad Plzní, ale hráči přistoupili k utkání dobře a zvládli ho," pochvaloval si Rada.

Ocenil především výkon v první půli. "Myslím, že jsme hráli poměrně pohledný fotbal a měli jsme dvě šance. Při té Latkově hlavičce bohužel čekala naše ofenzivní linie na desítce. Pak při tom gólu už tam důraz byl. S první půlí jsem spokojený, soupeře jsme nepustili prakticky k ničemu," řekl Rada.

Po změně stran dali jeho svěřenci druhý gól, ale v závěru pustili soupeře ke snižující trefě a zápas si zkomplikovali.

"Nabídli jsme soupeři po chybě branku a ten závěr byl trochu hektický. Příbram poněkolikáté v závěru ukázala, že nemá co ztratit. V Jablonci v posledních minutách srovnala na 2:2, tady se jí to ale naštěstí pro nás nepovedlo," dodal Rada.

Podle příbramského trenéra Karola Marka prohospodařili jeho hráči první poločas a to nakonec rozhodlo celý zápas. "Byli jsme málo aktivní dopředu, scházel nám pohyb v záloze, nepodrželi jsme míč. Domácí nás velmi jednoduchými akcemi dostávali pod tlak a gól ze standardky otevřel zápas," řekl Marko.

Po změně už jeho svěřenci předváděli na Slavii to, co si představoval. "Druhou půli jsme hráli to, co jsme měli hrát od začátku. Řekl bych, že domácí dali druhý gól po faulu na Dejmka. Potom jsme se snažili ještě něco udělat s výsledkem, snížili jsme na 1:2, ale vyrovnat už se nám nepodařilo," dodal slovenský kouč.

Nitrianský se postaral o vedoucí branku Slavie
Nitrianský se postaral o vedoucí branku Slavie


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud