25. října 2012 • 17:15

Sparta obhajuje řádění fanoušků, disciplinárka bude řešit vodní dělo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR prošetří události při nedělním utkání 11. kola první ligy mezi Jihlavou a pražskou Spartou. Na Vysočinu si posvítí kvůli podezření ze zanedbání pořadatelské služby, letenský klub zase čelí možnému postihu kvůli výtržnostem fanoušků Sparty. Na ně vytáhli na Vysočině i vodní dělo. Škoda na vybavení na jihlavském stadionu dosáhla podle jihlavského klubu 120 000 korun. Komise případ projedná za týden.



Po utkání zadržela policie šest fanoušků Sparty, kteří ničili ve vyhrazeném sektoru oplocení a sedačky. Příznivci hostů se porvali s členy bezpečnostní služby, házeli na pořadatele různé předměty a poškodili i vnitřní zařízení toalet.

Vedení Sparty se svých fanoušků zastalo. Zásah členů bezpečnostní služby považuje za nepřiměřený a neprofesionální. Letenskému klubu se nelíbilo hlavně to, že fanoušci byli několikrát pokropeni vodními děly, i když podle něj do té doby nepoužili žádnou zakázanou pyrotechniku.

Sparta také upozornila, že vodní dělo nepoužívali příslušníci hasičského sboru, ale členové bezpečnostní služby, navíc se prý letenští fanoušci stali terčem provokací. Podle mluvčího jihlavského klubu Miroslava Fukse byla škoda předběžně vyčíslena na 120 000 korun.

Disciplinárka bude na příštím zasedání řešit také události z utkání druhé ligy mezi Bohemians 1905 a Mostem. Také "klokani" čelí podezření ze zanedbání pořadatelské služby.

Sparťanští fanoušci i v Jihlavě házeli světlice
Sparťanští fanoušci i v Jihlavě házeli světlice

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud